Symi till Lipsi färja

Symi Lipsi rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 5 timmar 35 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 30 min.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Symi Lipsi rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Symi - Lipsi färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 1 Avgång per vecka 5 tim 35 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 5 Avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris

Lipsi guide

Den grekiska ön Lipsi ligger i den norra delen av Dodekanesos ögrupp och är den största ön bland ett komplex av mindre öar och holmar, som är av stort miljöintresse eftersom de ingår i Natura-nätverket. Ön ligger mellan ön Patmos och ön Leros och var ursprungligen bebott under förhistorisk tid. Den moderna bosättningen grundades 1669 av finns en kretensisk som kallades Ilias. Ön Lipsi var officiellt förenat med Grekland 1948 och sträcker sig över en yta på 16 kvadratmeter/ Km med en kuststräcka på cirka 35 km. Sevärdheter på ön värda ett besök inkluderar kyrkan Agios Ioannis, Theo som ligger intill rådhuset och museet. I kyrkan kan besökare se ikonen för Panaghia i Mavri (Svart Madonna) som går tillbaka till omkring 1500. Det finns också Kyrko-Folklore Museum som innehåller några kyrkliga reliker och en liten arkeologisk samling, och slutligen den Panaghia av Haros, som ligger precis 1,5 km från Lipsi stad. Detta är den enda ikonen i Grekland, där Jungfru Maria avbildas håller den korsfäste Jesus i famnen istället för Jesusbarnet. Klostret och ikonen går tillbaka till 1600.