Färja från Symi till Lipsi

Symi Lipsi-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 25 min.

Det finns totalt 5 linjer att välja på vecka om du vill åka Symi Lipsi-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Symi och Lipsi

  • Blue Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 6 tim
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 3 avgångar per vecka 3 tim 25 min
    • Få pris

Guide till Lipsi

Den grekiska ön Lipsi ligger i den norra delen av Dodekanesos ögrupp och är den största ön bland ett komplex av mindre öar och holmar, som är av stort miljöintresse eftersom de ingår i Natura-nätverket. Ön ligger mellan ön Patmos och ön Leros och var ursprungligen bebott under förhistorisk tid. Den moderna bosättningen grundades 1669 av finns en kretensisk som kallades Ilias. Ön Lipsi var officiellt förenat med Grekland 1948 och sträcker sig över en yta på 16 kvadratmeter/ Km med en kuststräcka på cirka 35 km. Sevärdheter på ön värda ett besök inkluderar kyrkan Agios Ioannis, Theo som ligger intill rådhuset och museet. I kyrkan kan besökare se ikonen för Panaghia i Mavri (Svart Madonna) som går tillbaka till omkring 1500. Det finns också Kyrko-Folklore Museum som innehåller några kyrkliga reliker och en liten arkeologisk samling, och slutligen den Panaghia av Haros, som ligger precis 1,5 km från Lipsi stad. Detta är den enda ikonen i Grekland, där Jungfru Maria avbildas håller den korsfäste Jesus i famnen istället för Jesusbarnet. Klostret och ikonen går tillbaka till 1600.