Färja från Symi till Leros

Symi Leros-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 15 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 10 min.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Symi Leros-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Symi och Leros

  • Blue Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 4 tim 15 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 2 avgångar per vecka 3 tim 10 min
    • Få pris

Guide till Leros

Den grekiska ön Leros är en del av Dodekanesos ögrupp och ligger mellan öarna Patmos och Kalymnos. Besökare till Leros kan enkelt kombinera sin vistelse med resor till Patmos, Kalymnos och Lipsi. Enligt den grekiska mytologin, Leros var där gudinnan Artemis skulle gå till jakt, som hade ett stort antal rådjur. Den långa historien av Leros skildras i de många sevärdheter och monument runt ön, såsom medeltida slott och öns intressanta museer. Alinda och Agia Marina är de mest besökta platserna på ön, medan en lugn köra runt ön tar besökare till avkopplande stränder med kristallklart vatten. Under de senaste åren har Leros utvecklats som en dykdestination på grund av de många gamla skeppsvrak som hittats i havsområdena som omger ön.

Från hamnen finns dagliga färjeförbindelser till hamnen i Pireus och genom konventionell färja och bärplansbåt till de flesta av de grekiska öarna i Dodekaneserna som Patmos, Lipsi, Samos, Kos, Rhodos, Symi och Nisyros. Det finns också vecko anslutning till några av öarna i Kykladerna som Syros och Amorgos.