Färja från Kos till Symi

Kos Symi-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 25 min.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Kos Symi-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Kos och Symi

  • Blue Star Ferries
    • 3 avgångar per vecka 2 tim
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 5 avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kos Symi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kos Symi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kos

Kos är en grekisk ö som ligger i Dodekanesernas ögrupp. Kos ligger 4 km från kusten i Bodrum i Turkiet och är kring 40 km lång och 8 km bred. Förutom den största staden och hamnen, även kallad Kos, är de viktigaste byarna Kardamena, Kefalos, Tingaki, Antimachia, Mastihari, Marmari och Pyli. Mindre byar är Zia, Zipari, Platani, Lagoudi och Asfendiou. Kos är ett mycket populärt semestermål och Kos stad har ett livligt centrum, fylld med restauranger, butiker, barer och klubbar. Besökarna kommer att hitta nästan allt, från päls till keramik, läderprodukter till smycken och från skor och kläder till böcker, souvenirer och object från stranden. De mest turistiska kustbyarna erbjuder också olika små butiker, som säljer främst handgjorda produkter, såsom vävda, keramik och broderier samt traditionella lokala produkter, såsom timjan honung, godis, örter, kryddor och vin.

Det finns dagliga tjänster mellan Kos och Pireus och tjänster mellan Kos och resten av Dodekaneserna, öarna i nordöstra Egeiska havet och Turkiet. Resan med konventionell färja kan ta upp till 13 timmar, beroende på de mellanliggande stoppen, och resan med en höghastighetbåt kan ta mellan 5 och 8 timmar.