Färja från Symi till Patmos

Symi Patmos-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 30 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 10 min.

Det finns totalt 5 linjer att välja på vecka om du vill åka Symi Patmos-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Symi och Patmos

  • Blue Star Ferries
    • 3 avgångar per vecka 5 tim 30 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 2 avgångar per vecka 4 tim 10 min
    • Få pris

Guide till Patmos

Den grekiska ön Patmos är en del av Dodekaneserna ögrupp och ligger i Egeiska havet, strax utanför den västra kusten av Turkiet. Så snart du anländer på Patmos och tar första steget färjan, blir det genast uppenbart att denna ö verkligen har något alldeles speciellt att erbjuda besökare. Den livliga hamnstad på Patmos är Skala och ett antal av öns mest populära attraktioner ligger i eller runt staden. Norr om Sakala, är Meloi Beach helt skuggad av träd och är mycket vacker. Klostret St John, i byn Hora, är också av intresse för många besökare, tillsammans med oräkneliga vitkalkade hus i närheten. En annan populär attraktion på ön är The Cave of Apocalypse som tros ha varit den heliga grottan där Saint Ioannis hörde Guds röst och skrev Uppenbarelseboken. I grottan kan besökarna beundra korset graverade av Saint Ioannis, liksom de tre små sprickor på berget genom vilken Guds röst kom, symboliserar järneken Treenigheten.