Aegiali till Astypalea färja

Aegiali Astypalea rutten ansluter Kykladerna med Dodekanisos. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Blue Star Ferries. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 25 minuter.

Aegiali Astypalea seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Aegiali - Astypalea färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Aegiali Astypalea

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Aegiali Astypalea är en bil och 2 passagerare.

Astypalea guide

Den grekiska ön Astypalea ligger i östra Egeiska havet och är en av 12 öar som utgör Dodekaneserna. Astypalea ligger vid den punkt där Dodekaneserna uppfyller Kykladerna, och ståtar med en månghundraårig historia, vitkalkade byar och soldränkta stränder. Astypalaia, den västligaste ön i gruppen, och är naturligt uppdelad i Mesa Nisi (inner ön, västra delen) och Exo Nisi (den yttre ön, östra delen) med en tunn landremsa mindre än 100 m bred.

Chora är öns huvudstad stad och hamn. Det är en av de mest pittoreska städerna i Egeiska havet, uppe på en klippa som avancerar i havet och bildar två vikar. Tittar över staden hit kommer besökarna se Chora slott tornar de påfallande vita kupoler av Evangelistria och Agios Georgios kyrkor, synliga över väggarna. Runt slottet ligger Chora s hus med vitkalkade väggar, blå dörrar och fönster, och träbalkonger.

Ön är ansluten till hamnen i Pireus och även till de andra öarna i Dodekaneserna,