Symi till Kalymnos färja

Symi Kalymnos rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar 25 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 10 min.

Så det är kombinerat 7 överfarter som erbjuds vecka på Symi Kalymnos rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Symi - Kalymnos färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 3 tim 25 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 5 Avgångar per vecka 2 tim 10 min
    • Få pris

Kalymnos guide

Den grekiska ön Kalymnos ligger mellan Kos och Leros i sydöstra Egeiska havet och tillhör Dodekaneserna ögrupp. Ön har en yta på cirka 110 kvm. Km och är den fjärde största ön i Dodekaneserna. Öns namn brukade vara Kalynda men ändrades till Kalymna och sedan igen till Kalymnos. Ön är också känd som svampön som dykare dyker efter på grund av sin svamp fiske. Huvudstaden i Kalymnos är Pothia där de flesta av invånarna bor. Chora, den näst största staden på ön brukade vara öns huvudstad.

Ett kraftigt imponerande stenigt landskap som en gång uppfattades som en förbannelse av invånarna har visat sig vara en riktig välsignelse för klättring älskare. Hela ön är ett unikt natur klättring område med mer än 1300 klättringsspår av olika svårighetsgrader som ger ett stort utbud av klättring på plattor, stora väggar, överhäng och tufas som passar alla nivåer och stil.

Det finns en frekvent färjetrafik till Pireus Rhodos och övriga Tolvöarna. Det finns också färjelinjer som verkar till Kykladerna Samos och under sommarsäsongen till Chios Mytilini och Thessaloniki.