Färja från Symi till Kalymnos

Symi Kalymnos-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 30 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 15 min.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Symi Kalymnos-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Symi och Kalymnos

  • Blue Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 2 avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Symi Kalymnos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Symi Kalymnos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kalymnos

Den grekiska ön Kalymnos ligger mellan Kos och Leros i sydöstra Egeiska havet och tillhör Dodekaneserna ögrupp. Ön har en yta på cirka 110 kvm. Km och är den fjärde största ön i Dodekaneserna. Öns namn brukade vara Kalynda men ändrades till Kalymna och sedan igen till Kalymnos. Ön är också känd som svampön som dykare dyker efter på grund av sin svamp fiske. Huvudstaden i Kalymnos är Pothia där de flesta av invånarna bor. Chora, den näst största staden på ön brukade vara öns huvudstad.

Ett kraftigt imponerande stenigt landskap som en gång uppfattades som en förbannelse av invånarna har visat sig vara en riktig välsignelse för klättring älskare. Hela ön är ett unikt natur klättring område med mer än 1300 klättringsspår av olika svårighetsgrader som ger ett stort utbud av klättring på plattor, stora väggar, överhäng och tufas som passar alla nivåer och stil.

Det finns en frekvent färjetrafik till Pireus Rhodos och övriga Tolvöarna. Det finns också färjelinjer som verkar till Kykladerna Samos och under sommarsäsongen till Chios Mytilini och Thessaloniki.