Kalymnos till Symi färja

Kalymnos Symi rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar 35 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 10 min.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Kalymnos Symi rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Kalymnos - Symi färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 3 tim 35 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 4 Avgångar per vecka 2 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kalymnos Symi

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kalymnos Symi är en bil och 2 passagerare.

Kalymnos guide

Kalymnos är en grekisk ö som ligger i sydöstra Egeiska havet och är en del av ögruppen Dodekaneserna. Kalymnos ligger väster om Bodrumhalvön mellan öarna Kos, 12 km söderut, och Leros, 2 km norrut. Ön är den tredje folkrikaste ön i Dodekaneserna efter Kos och Rhodos och är känd för sin förmögna befolkning. Ön är huvudsakligen bergig med en mycket oregelbunden kustlinje som har många skyddade vikar som gör det ett perfekt resmål för seglingssemester. Det kristallklara vattnet utanför ön har resulterat i att ön kallas "Sponge divers" ön som har varit ett vanligt yrke på ön i många år. Svampdykning har gjort ön mycket rik och har gjort den känt i hela Medelhavet.

Huvudstaden i Kalymnos är hamnstaden Pothia, en färgglad öby är spriden likt en amfiteater över foten och sluttningarna av två kullar och dalen mellan dem. Det finns en regelbunden färja från ön till Pireus, Rhodos, de andra Tolvöarna samt till Kykladerna och Samos.