Färja från Kalymnos till Symi

Kalymnos Symi-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 25 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 5 min.

Det finns totalt 7 linjer att välja på vecka om du vill åka Kalymnos Symi-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Kalymnos och Symi

  • Blue Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 3 tim 25 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 5 avgångar per vecka 2 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kalymnos Symi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kalymnos Symi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kalymnos

Kalymnos är en grekisk ö som ligger i sydöstra Egeiska havet och är en del av ögruppen Dodekaneserna. Kalymnos ligger väster om Bodrumhalvön mellan öarna Kos, 12 km söderut, och Leros, 2 km norrut. Ön är den tredje folkrikaste ön i Dodekaneserna efter Kos och Rhodos och är känd för sin förmögna befolkning. Ön är huvudsakligen bergig med en mycket oregelbunden kustlinje som har många skyddade vikar som gör det ett perfekt resmål för seglingssemester. Det kristallklara vattnet utanför ön har resulterat i att ön kallas "Sponge divers" ön som har varit ett vanligt yrke på ön i många år. Svampdykning har gjort ön mycket rik och har gjort den känt i hela Medelhavet.

Huvudstaden i Kalymnos är hamnstaden Pothia, en färgglad öby är spriden likt en amfiteater över foten och sluttningarna av två kullar och dalen mellan dem. Det finns en regelbunden färja från ön till Pireus, Rhodos, de andra Tolvöarna samt till Kykladerna och Samos.