Rhodos till Kalymnos färja

Rhodos Kalymnos rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar 20 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 5 min.

Så det är kombinerat 11 överfarter som erbjuds vecka på Rhodos Kalymnos rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rhodos - Kalymnos färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 4 tim 20 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 3 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rhodos Kalymnos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rhodos Kalymnos är en bil och 2 passagerare.

Rhodos guide

Rhodos är en grekisk ö som ligger i östra Egeiska havet och är den största av Tolvöarna. Ön ligger nordöst om ön Kreta och sydost om den grekiska huvudstaden Aten. Den ligger också strax utanför kusten i Turkiet. Huvudstaden på ön kallas också Rhodos. Utanför staden Rhodos finns massor med små byar och badorter, bland dem Faliraki, Lindos, Kremasti, Haraki, Pefkos, Archangelos, Afantou, Koskinou, Embona (Attavyros), Paradisi och Trianta (Ialysos).

När du ankommer till en av de största medeltida städerna i Europa genom Gate of Freedom, blir det snart uppenbart att Gamla stan i Rhodos är en mosaik av olika kulturer och civilisationer. Sällan har en besökare chansen att promenera inom medeltida murar och utforska tjugofyra århundraden av historia. De fascinerande medeltida fästningsliknande byggnaderna, bastionerna, murarna, grindarna, smala gränderna, minareterna, gamla husen, fontänerna, lugna och livliga torgen gör att det känns som om du har klivit tillbaka till medeltiden.

Rhodos är ansluten med färja med dagliga avgångar till Pireus, genom konventionella och höghastighetsbåtar. Under sommarmånaderna är Rhodos också ansluten till resten av de Dodekanesiska öarna, tillsammans med Kreta och Kykladerna.

Kalymnos guide

Den grekiska ön Kalymnos ligger mellan Kos och Leros i sydöstra Egeiska havet och tillhör Dodekaneserna ögrupp. Ön har en yta på cirka 110 kvm. Km och är den fjärde största ön i Dodekaneserna. Öns namn brukade vara Kalynda men ändrades till Kalymna och sedan igen till Kalymnos. Ön är också känd som svampön som dykare dyker efter på grund av sin svamp fiske. Huvudstaden i Kalymnos är Pothia där de flesta av invånarna bor. Chora, den näst största staden på ön brukade vara öns huvudstad.

Ett kraftigt imponerande stenigt landskap som en gång uppfattades som en förbannelse av invånarna har visat sig vara en riktig välsignelse för klättring älskare. Hela ön är ett unikt natur klättring område med mer än 1300 klättringsspår av olika svårighetsgrader som ger ett stort utbud av klättring på plattor, stora väggar, överhäng och tufas som passar alla nivåer och stil.

Det finns en frekvent färjetrafik till Pireus Rhodos och övriga Tolvöarna. Det finns också färjelinjer som verkar till Kykladerna Samos och under sommarsäsongen till Chios Mytilini och Thessaloniki.