Färja från Astypalea till Symi

Astypalea Symi-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 9 timmar när Hellenic Seaways servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 9 tim.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Astypalea Symi-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Astypalea och Symi

  • Blue Star Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 9 tim
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 1 avgång(ar) per vecka 9 tim
    • Få pris

Guide till Astypalea

Astypalea är en gregisk ö som tillhör Tolvöarna, en ögrupp med 12 öar som är belägen i sydöstra egeiska havet. Ön är 18 km lång och 13 km bred på den bredaste punkten. Tillsammans med några obebodda holmar (de största är Sýrna och Ofidoussa) så bildar de kommunen Astypalea. Astypaleas kust är stenig. Det finns en smal landremsa, ungefär 100 meter bred, som så gott som separerar ön till två olika delar vid Sterno. Huvustaden och den tidigare huvudhamnen på ön är Chora, som den kallas av öborna. En ny hamn har byggts i Agios Andreas på mittenön från var förbindelserna nu är västerut och österut till Piraeus och de andra öarna i ögruppen, samt till cykladöarna och Kreta.

Det går att resa till ön med vanlig färja eller höghastighetsfärja, beroende på vilken dag du vill åka och med vilket färjerederi du vill åka med. Restiden är mellan 10-12 tim med vanlig färja och 6-9 tim med höghastighetsfärja.