Tinos till Rafina färja

Tinos Rafina rutten ansluter Kykladerna med Athen och körs för tillfället av 3 rederier. Cyclades Fast Ferries kör upp till 3 gånger dag, Sea Jets 3 gånger per dag & Golden Star Ferries kör upp till 14 gånger vecka.

Det är kombinerat 56 överfarter vecka på Tinos Rafina överfarten mellan Kykladerna och Athen och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Tinos till Rafina färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kykladerna till Athen sida.

Tinos - Rafina färjerederier

 • Cyclades Fast Ferries
  • 3 Avgångar per dag 3 tim 20 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 3 Avgångar per dag 1 timme 40 min
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • 14 Avgångar per vecka 2 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Tinos Rafina

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Tinos Rafina är en bil och 2 passagerare.

Tinos guide

Tinos är en grekisk ö i Egeiska havet och utgör en del av Kykladernas ögrupp. Dess närmaste grannöar är Andros, Delos och Mykonos. Under antiken var ön känd som Opiussa och Hydroessa. Kyrkan av Jungfru Maria eller Evangelistriakyrkan vid Hora är den mest kända och bland de mest storslagna kyrkorna i Grekland. Den byggdes mellan 1823 och 1831 på den plats där den ortodoxa Bilden av Jungfru Maria hittades, efter en vision från nunna Pelagia (som senare erkändes som ett helgon). Den rymliga templet är av traditionell arkitektur med många valv och består av en byggnad i två våningar och många mindre byggnader i sin innergård, som innehåller konstföremål, kyrkliga föremål och andra ädla historiska föremål. En annan plats på ön värt ett besök är klostret i Lady of Angels på Kechrovouni som byggdes efter att tre systrar hade samma vision: en kvinna, jungfru Maria, berättade för dem att bygga ett kloster på en viss punkt vid Kechrovouni, där det var ett konstigt ljus.

Tinos är ansluten med båt till hamnarna i Pireus och Rafina och även till öarna Andros, Syros och Mykonos, och nästan alla av de kykladiska öarna.

Rafina guide

Den grekiska Staden Rafina ligger på den östra kusten av regionen Attika, på kusten av Egeiska havet. Rafina ligger nära stadens av Artemida och Nea Makri och staden Aten, den grekiska huvudstaden, är ungefär 25 km västerut. Staden är ett populärt resmål för många atenare, som ofta kör till Rafina att äta på de fiskrestauranger som kantar stadens hamn. Dagens fångst kan setts på bäddar av is utanför varje restaurang. rik historia av Rafina, eller Arafinidon Alon som den hette under antiken, har sina rötter i förhistorisk tid och mer specifikt -Hellenic tider. Strax söder om Rafina, vid Askitario har arkeologer grävt en unik vas med en hund målad på den, som har anor från 2800 f.Kr. Nära hamnen finns ett bronsgjuteri har upptäckts och är en av de äldsta i Europa går tillbaka till 1800 f.Kr.

Efter hamnen i Pireus, är Rafina hamn den näst största i Attika. Färjetrafik från hamnen avgår till den södra delen av Evia och Kykladerna.