Färja från Syros till Pireus

Syros Pireus-linjen går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Minoan Lines kör upp till 1 gånger vecka, Blue Star Ferries 7 gånger per vecka, Cyclades Fast Ferries 3 gånger per vecka & SeaJets kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 18 avgångar vecka på sträckan Syros Pireus mellan Kykladerna och Aten ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Syros och Pireus

 • Minoan Lines
  • 1 avgång(ar) per vecka 3 tim
  • Få pris
 • Blue Star Ferries
  • 7 avgångar per vecka 3 tim 45 min
  • Få pris
 • Cyclades Fast Ferries
  • 3 avgångar per vecka 2 tim 45 min
  • Få pris
 • SeaJets
  • 7 avgångar per vecka 2 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Syros Pireus

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Syros Pireus-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Syros

Syros är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön ligger cirka 145 km sydost om Aten. Det finns tecken på att ön varit bebodd sedan 3000-talet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. på 600-talet f.Kr. var Syros ockuperat av Samianer och många Samos "invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis Syros och några år senare åkte han till Samos och blev lärare i Pythagoras.

Syros är inte bara en vacker ö, men en ö med en levande kultur och en stark passion för konst. Besökare bör därför inte försumma att besöka öns museer och gallerier, men bör också ta sig tid att strosa runt de pittoreska gatorna i de traditionella byarna, och utforska de vackra stränderna och imponerande grottorna.

Syros är ansluten till Pireus med konventionell färja och höghastighetsfärja, och till Rafina med höghastighetsfärja. Överfarten från Pireus tar ca 4 timmar med konventionell färja och 2 timmar och 30 minuter med snabbfärja. Från Rafina tar överfarten cirka 1 timme och 30 minuter. Syros är också ansluten med konventionell färja eller höghastighetsfärja till alla Kykladerna och även Kreta, Dodekaneserna, Thessaloniki och Skiathos.

Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits