Koufonissi till Pireus färja

Koufonissi Pireus rutten ansluter Kykladerna med Athen och körs för tillfället av 3 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 3 gånger vecka, Sea Jets 4 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 7 gånger vecka.

Det är kombinerat 14 överfarter vecka på Koufonissi Pireus överfarten mellan Kykladerna och Athen och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Koufonissi - Pireus färjerederier

 • Blue Star Ferries
  • 3 Avgångar per vecka 9 tim 5 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 4 Avgångar per vecka 6 tim 25 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 7 Avgångar per vecka 4 tim 55 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Koufonissi Pireus

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Koufonissi Pireus är en bil och 2 passagerare.

Koufonissi guide

Koufonisia är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp och ingår i kommunens Naxos och Lesser Kykladerna. Koufonisia består av tre större öar, Kato (Nedre) och Pano (övre) Koufonisi, och Keros. Geografiskt är det beläget på den sydöstra sidan av Naxos och på den västra sidan av Amorgos. Obebodda Keros är en skyddad arkeologisk plats från vilken ett stort antal fornkykladiska konstverk har grävts fram på 2000-talet. Kato Koufonisi ligger intill Pano Koufonisi, Shoinousa och Keros och är näst intill obebodd. Den mest karakteristiska åsynen av ön är den lilla kyrkan Panagia är byggd på piren, på toppen av antika ruiner. Endast fiske- och turistbåtar förankrar i den lilla, pittoreska hamnen. Pano Koufonisi är den minsta och mest tätbefolkade ön i Kykladerna gruppen. Den vita väderkvarnen på östra sidan av hamnen välkomnar besökare när de anländer till ön. Avvecklingen av Chora på den sydvästra kusten av Koufonisi är ett typiskt exempel på kykladisk arkitektur.

Pireus guide

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits