Agistri till Egina färja

Agistri Egina rutten ansluter Saroniska med Saroniska och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 10 minuter när Saronic Ferries servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 20 min.

Så det är kombinerat 42 överfarter som erbjuds vecka på Agistri Egina rutten mellan Saroniska och Saroniska. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Agistri - Egina färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 4 Avgångar per dag 10 min
    • Få pris
  • Saronic Ferries
    • 14 Avgångar per vecka 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Agistri Egina

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Agistri Egina är en bil och 1 passagerare.

Agistri guide

Agistri som är en av de Saroniska öarna ligger 55 min från Piraeus, som är huvudhamnen för Aten, och bara 10 min från ön Aegina. Agistri är den största av öarna mellan Aegina och Epidavros kust. Den har en yta på 14.000 kvadratmeter och har 3 små närliggande öar; Moni på östra sidan, Kira på västra sidan och Metopi på nordöstra sidan. På norra sidan av ön, på halvön Kapnodochi, finns skepnaden av högra terasser vid Mandrakiviken. På terasserna kan du se spår av grunderna av antika byggnader. Artefakter har hittats på ytan som visar på bebyggelse från den Helladiska tiden fram till den Hellenistiska tiden. Stenverktyg har också hittats, såsom yxor, mortel, vulkanglasskärvor och porslinsskärvor, spår av geometriska skärvor.

Alla båtar till Agistri avgår från gate 8 från hamnen i Piraeus.

Egina guide

Den grekiska ön Egina ligger i Saroniska ögruppen i Argo-Saroniska bukten. Närheten till Aten, vilket är ungefär 17 miles ifrån och gör det till en populär ö för besökare. Enligt myten, tog ön sitt namn från en nymf, dotter till flodguden Asopos, som Zeus förälskade sig i och tog med honom till ön. Från 1827 fram till 1829 var Aegina stad den tillfälliga huvudstaden i den nybildade grekiska staten. Det var under den period då guvernör Ioannis Kapodistrias hade imponerande neoklassiska herrgårdar byggda för att hysa hans högkvarter som idag är viktiga turistattraktioner.

I utkanten av Aegina stad hittar du charmiga små byar med ett distinkt traditionell karaktär, såsom Kypseli, Agii och Vagia samt organiserade turistorter som Agia Marina, Perdika, och Souvala.

Pireus är den närmaste hamnen till Egina med en överfart på cirka 40 minuter med Flying Dolphin och 75 minuter med vanlig färja. Egina är också omgiven av många mindre öar som Moni, Metopi, Diaportia, Lagouses, Kyra, Dorousa, Spalathonisi och Anonyma som kan nås med båt från hamnen i Egina.