Färja från Agistri till Egina

Agistri Egina-rutten går mellan Saroniska och Saroniska och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Saronic Ferries trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per dag med en restid på runt 20 minuter när Aegean Flying Dolphins servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 10 min.

Det finns totalt 56 linjer att välja på vecka om du vill åka Agistri Egina-rutten mellan Saroniska och Saroniska. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Agistri och Egina

  • Saronic Ferries
    • Avgår 5 gånger per dag 20 min
    • Få pris
  • Aegean Flying Dolphins
    • Avgår 3 gånger per dag 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Agistri Egina

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Agistri Egina-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Agistri

Agistri som är en av de Saroniska öarna ligger 55 min från Piraeus, som är huvudhamnen för Aten, och bara 10 min från ön Aegina. Agistri är den största av öarna mellan Aegina och Epidavros kust. Den har en yta på 14.000 kvadratmeter och har 3 små närliggande öar; Moni på östra sidan, Kira på västra sidan och Metopi på nordöstra sidan. På norra sidan av ön, på halvön Kapnodochi, finns skepnaden av högra terasser vid Mandrakiviken. På terasserna kan du se spår av grunderna av antika byggnader. Artefakter har hittats på ytan som visar på bebyggelse från den Helladiska tiden fram till den Hellenistiska tiden. Stenverktyg har också hittats, såsom yxor, mortel, vulkanglasskärvor och porslinsskärvor, spår av geometriska skärvor.

Alla båtar till Agistri avgår från gate 8 från hamnen i Piraeus.

Guide till Egina

Den grekiska ön Egina ligger i Saroniska ögruppen i Argo-Saroniska bukten. Närheten till Aten, vilket är ungefär 17 miles ifrån och gör det till en populär ö för besökare. Enligt myten, tog ön sitt namn från en nymf, dotter till flodguden Asopos, som Zeus förälskade sig i och tog med honom till ön. Från 1827 fram till 1829 var Aegina stad den tillfälliga huvudstaden i den nybildade grekiska staten. Det var under den period då guvernör Ioannis Kapodistrias hade imponerande neoklassiska herrgårdar byggda för att hysa hans högkvarter som idag är viktiga turistattraktioner.

I utkanten av Aegina stad hittar du charmiga små byar med ett distinkt traditionell karaktär, såsom Kypseli, Agii och Vagia samt organiserade turistorter som Agia Marina, Perdika, och Souvala.

Pireus är den närmaste hamnen till Egina med en överfart på cirka 40 minuter med Flying Dolphin och 75 minuter med vanlig färja. Egina är också omgiven av många mindre öar som Moni, Metopi, Diaportia, Lagouses, Kyra, Dorousa, Spalathonisi och Anonyma som kan nås med båt från hamnen i Egina.