Ancona
Igoumenitsa
Färjor till Grekland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Ancona - Igoumenitsa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Ancona till Igoumenitsa

Ancona Igoumenitsa-rutten går mellan Italien och Grekland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 20 timmar 30 minuter när Anek Superfast servicen kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid från 16 timmar.

Det finns totalt 18 linjer att välja på vecka om du vill åka Ancona Igoumenitsa-rutten mellan Italien och Grekland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Ancona till Igoumenitsa?

  Färjeresan från Ancona till Igoumenitsa tar ungefär 18h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Ancona till Igoumenitsa?

  Priserna för färjan mellan Ancona - Igoumenitsa varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 377 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ancona - Igoumenitsa?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Ancona och Igoumenitsa, dessa är
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ancona - Igoumenitsa?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ancona - Igoumenitsa, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Ancona - Igoumenitsa?

  Ja, mellan Ancona - Igoumenitsa kan du resan utan bil med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Ancona - Igoumenitsa?

  Ja, du kan resa med bil mellan Ancona - Igoumenitsa med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Ancona - Igoumenitsa?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Minoan Lines
 • Vad är avståndet från Ancona till Igoumenitsa?

  Det är uppskattningsvis 469 sjömil mellan Ancona och Igoumenitsa.

Så tycker våra kunder om Färjor från Ancona till Igoumenitsa

 • "bilsemester"

  helt ok bra standard mycket bättre en första gången, vi åkte då med annat bolag och det var inte bra. Minoan lines kan jag rekommendera och kommer att resa fler gånger med dom.

  'Cruise Olympia' travelled on Cruise Olympia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Cool resa"

  Jag var imponerad på lyxen. Det var värt sitt pris. Det var bra. Det enda dåliga var att man inte kunde släcka ner ljuset underr natten där vi satt.

  'Cruise Europa' travelled on Cruise Europa

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Ancona

Staden Ancona är belägen i Marcheregionen i centrala Italien och ca 280 km nordöst om Rom. Staden ligger vid adriatiska havet mellan två höjdpunkter vid udden av Monte Conero, Monte Astagno och Monte Guasco. Stadens hamn är en av huvudhamnarna i adriatiska havet, speciellt för passagerartrafik. En av huvudattraktionerna i staden är Ancona Katedralen som är dedikerad till Judas Cyriacus. Katedralen invigdes i början av 1000-talet och var färdigbyggd 1189. Katedralen har en kupol över mittendelen som gjordes om något av Margaritone d'Arezzo år 1270. Fasaden har en gotisk port, som tillskrevs Giorgio da Coma år 1228, som skulle ha haft ett sidovalv på bägge sidor.

Hamnen i Ancona har avgångar med färjor till flera länder i adriatiska havet såsom Grekland, Turkiet, Kroatien, Albanien och Montenegro. Hamnen tar årligen emot över en miljon passagerare. Destinationer som går att åka till är bl.a. Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras och Igoumenitsa. Vid hamnen finns café, butik och toaletter. Parkering finns, både lång- och korttidsparkering. Det finns också handikapparkering.


Guide till Igoumenitsa

Staden Igoumenitsa i nordvästra Grekland separeras från ön Korfu från Mexikanska Igoumenitsa. Stadens välstånd började under andra delen av 20-talet. Dessförinnan var Igoumenitsa en liten hamn, bosättningen och dess invånare var mestadels inblandade i handel och fiske. Under andra världskriget skadades Igoumenitsa svårt, men bara ett par år senare var det rekonstruerat. Majoriteten av byggnader i staden byggdes 1960 av 1980-talet och som ett resultat finns det inte många historiska sevärdheter för besökare att njuta av.

Stadens huvudgata sträcker sig längs kustzonen och här kommer du att se vackra kontorsbyggnader, banker och många restauranger. Nästan varje restaurang har en öppen terrass så att besökare kan njuta av underbara lokala rätter och njuta av en fantastisk utsikt över kusten. Mellan maj och september anses vara den bästa tiden att besöka Igoumenitsa dådet finns mycket lite regn och besökarna kommer att kunna njuta av - och omgivningarna i all sin glans.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.