COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ancona - Igoumenitsa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Grekland

Rederier som åker mellan Ancona och Igoumenitsa

  • 5 Sailings Weekly 20 hr 30 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 16 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Ancona till Igoumenitsa

 • "bilsemester"

  helt ok bra standard mycket bättre en första gången, vi åkte då med annat bolag och det var inte bra. Minoan lines kan jag rekommendera och kommer att resa fler gånger med dom.

  'Cruise Olympia' travelled on Cruise Olympia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Cool resa"

  Jag var imponerad på lyxen. Det var värt sitt pris. Det var bra. Det enda dåliga var att man inte kunde släcka ner ljuset underr natten där vi satt.

  'Cruise Europa' travelled on Cruise Europa

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Ancona till Igoumenitsa

Ancona Igoumenitsa-rutten går mellan Italien och Grekland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 20 timmar 30 minuter när Anek Superfast servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 16 timmar.

Det finns totalt 12 linjer att välja på vecka om du vill åka Ancona Igoumenitsa-rutten mellan Italien och Grekland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Ancona

Staden Ancona är belägen i Marcheregionen i centrala Italien och ca 280 km nordöst om Rom. Staden ligger vid adriatiska havet mellan två höjdpunkter vid udden av Monte Conero, Monte Astagno och Monte Guasco. Stadens hamn är en av huvudhamnarna i adriatiska havet, speciellt för passagerartrafik. En av huvudattraktionerna i staden är Ancona Katedralen som är dedikerad till Judas Cyriacus. Katedralen invigdes i början av 1000-talet och var färdigbyggd 1189. Katedralen har en kupol över mittendelen som gjordes om något av Margaritone d'Arezzo år 1270. Fasaden har en gotisk port, som tillskrevs Giorgio da Coma år 1228, som skulle ha haft ett sidovalv på bägge sidor.

Hamnen i Ancona har avgångar med färjor till flera länder i adriatiska havet såsom Grekland, Turkiet, Kroatien, Albanien och Montenegro. Hamnen tar årligen emot över en miljon passagerare. Destinationer som går att åka till är bl.a. Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras och Igoumenitsa. Vid hamnen finns café, butik och toaletter. Parkering finns, både lång- och korttidsparkering. Det finns också handikapparkering.


Guide till Igoumenitsa

Staden Igoumenitsa i nordvästra Grekland separeras från ön Korfu från Mexikanska Igoumenitsa. Stadens välstånd började under andra delen av 20-talet. Dessförinnan var Igoumenitsa en liten hamn, bosättningen och dess invånare var mestadels inblandade i handel och fiske. Under andra världskriget skadades Igoumenitsa svårt, men bara ett par år senare var det rekonstruerat. Majoriteten av byggnader i staden byggdes 1960 av 1980-talet och som ett resultat finns det inte många historiska sevärdheter för besökare att njuta av.

Stadens huvudgata sträcker sig längs kustzonen och här kommer du att se vackra kontorsbyggnader, banker och många restauranger. Nästan varje restaurang har en öppen terrass så att besökare kan njuta av underbara lokala rätter och njuta av en fantastisk utsikt över kusten. Mellan maj och september anses vara den bästa tiden att besöka Igoumenitsa dådet finns mycket lite regn och besökarna kommer att kunna njuta av - och omgivningarna i all sin glans.