Ancona till Igoumenitsa färja

Ancona Igoumenitsa rutten ansluter Italien med Grekland och körs för tillfället av 2 rederier. Minoan Lines service kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid på runt 15 timmar när Anek Superfast servicen kör upp till 10 gånger per vecka med en resetid från 16 tim.

Så det är kombinerat 15 överfarter som erbjuds vecka på Ancona Igoumenitsa rutten mellan Italien och Grekland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

För mer information besök vår Färjor från Italien till Grekland sida.

Ancona - Igoumenitsa färjerederier

  • Minoan Lines
    • 5 Avgångar per vecka 15 tim
    • Få pris
  • Anek Superfast
    • 10 Avgångar per vecka 16 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ancona Igoumenitsa

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ancona Igoumenitsa är en bil och 2 passagerare.

Ancona guide

Staden Ancona är belägen i Marcheregionen i centrala Italien och ca 280 km nordöst om Rom. Staden ligger vid adriatiska havet mellan två höjdpunkter vid udden av Monte Conero, Monte Astagno och Monte Guasco. Stadens hamn är en av huvudhamnarna i adriatiska havet, speciellt för passagerartrafik. En av huvudattraktionerna i staden är Ancona Katedralen som är dedikerad till Judas Cyriacus. Katedralen invigdes i början av 1000-talet och var färdigbyggd 1189. Katedralen har en kupol över mittendelen som gjordes om något av Margaritone d'Arezzo år 1270. Fasaden har en gotisk port, som tillskrevs Giorgio da Coma år 1228, som skulle ha haft ett sidovalv på bägge sidor.

Hamnen i Ancona har avgångar med färjor till flera länder i adriatiska havet såsom Grekland, Turkiet, Kroatien, Albanien och Montenegro. Hamnen tar årligen emot över en miljon passagerare. Destinationer som går att åka till är bl.a. Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras och Igoumenitsa. Vid hamnen finns café, butik och toaletter. Parkering finns, både lång- och korttidsparkering. Det finns också handikapparkering.

Igoumenitsa guide

Staden Igoumenitsa i nordvästra Grekland separeras från ön Korfu från Mexikanska Igoumenitsa. Stadens välstånd började under andra delen av 20-talet. Dessförinnan var Igoumenitsa en liten hamn, bosättningen och dess invånare var mestadels inblandade i handel och fiske. Under andra världskriget skadades Igoumenitsa svårt, men bara ett par år senare var det rekonstruerat. Majoriteten av byggnader i staden byggdes 1960 av 1980-talet och som ett resultat finns det inte många historiska sevärdheter för besökare att njuta av.

Stadens huvudgata sträcker sig längs kustzonen och här kommer du att se vackra kontorsbyggnader, banker och många restauranger. Nästan varje restaurang har en öppen terrass så att besökare kan njuta av underbara lokala rätter och njuta av en fantastisk utsikt över kusten. Mellan maj och september anses vara den bästa tiden att besöka Igoumenitsa dådet finns mycket lite regn och besökarna kommer att kunna njuta av - och omgivningarna i all sin glans.