Venedig
Igoumenitsa
Färjor till Grekland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Venedig - Igoumenitsa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Venedig till Igoumenitsa

Venedig Igoumenitsa-rutten går mellan Italien och Grekland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 26 timmar 30 minuter när Anek Superfast servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 25 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Venedig Igoumenitsa-rutten mellan Italien och Grekland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Venedig till Igoumenitsa?

  Färjeresan från Venedig till Igoumenitsa tar ungefär 26h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Venedig till Igoumenitsa?

  Priserna för färjan mellan Venedig - Igoumenitsa varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 398 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Venedig - Igoumenitsa?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Venedig och Igoumenitsa, dessa är
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Venedig - Igoumenitsa?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Venedig - Igoumenitsa, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Venedig - Igoumenitsa?

  Ja, mellan Venedig - Igoumenitsa kan du resan utan bil med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Venedig - Igoumenitsa?

  Ja, du kan resa med bil mellan Venedig - Igoumenitsa med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Venedig - Igoumenitsa?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Minoan Lines
 • Vad är avståndet från Venedig till Igoumenitsa?

  Det är uppskattningsvis 587 sjömil mellan Venedig och Igoumenitsa.

Guide till Venedig

Staden Venedig ligger i nordöstra Italien och ligger på en grupp av 18 öar som är åtskilda av kanaler och förenade genom en serie broar. Staden är belägen i den sanka venetianska lagunen som sträcker sig längs kusten, mellan mynningarna av Po och Piave floder och har fått sitt namn från de gamla Veneti folket som bodde i området runt det 10:e århundradet före Kristus. Staden, kanske en av de mest kända i världen, är känd för sin vackra arkitektur, sina utsikter och för sina konstverk. Staden och lagunen har, föga förvånande, förklarats som världsarv av UNESCO.

Venezias färjeterminal, Passeggeri ansluter Venedig till fastlandet vid utloppet av den berömda bron, Ponte della Liberta. Den nya Venedig Marittima Ferry Port Terminal tillhandahåller ett brett utbud av faciliteter inklusive incheckningsdiskar, restauranger, butiker och många fler tjänster. Terminalen S Marta kan hittas i en av hamnens äldsta byggnader och erbjuder moderna bekvämligheter inklusive kaféer, butiker och andra offentliga lokaler. IS Basiliocan Terminal är dit färjorna från kroatiska och norra Adriatiska destinationer anländer. Destinationer tillgängliga från hamnen inkluderar Mali Losinj, Pula, Porec, Rovinj, Igoumenitsa, Patras, Piran och Umag.


Guide till Igoumenitsa

Staden Igoumenitsa i nordvästra Grekland separeras från ön Korfu från Mexikanska Igoumenitsa. Stadens välstånd började under andra delen av 20-talet. Dessförinnan var Igoumenitsa en liten hamn, bosättningen och dess invånare var mestadels inblandade i handel och fiske. Under andra världskriget skadades Igoumenitsa svårt, men bara ett par år senare var det rekonstruerat. Majoriteten av byggnader i staden byggdes 1960 av 1980-talet och som ett resultat finns det inte många historiska sevärdheter för besökare att njuta av.

Stadens huvudgata sträcker sig längs kustzonen och här kommer du att se vackra kontorsbyggnader, banker och många restauranger. Nästan varje restaurang har en öppen terrass så att besökare kan njuta av underbara lokala rätter och njuta av en fantastisk utsikt över kusten. Mellan maj och september anses vara den bästa tiden att besöka Igoumenitsa dådet finns mycket lite regn och besökarna kommer att kunna njuta av - och omgivningarna i all sin glans.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.