Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Venedig hamn

  • Venedig övernattning

    Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Venedig färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Venedig övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Venedig färjetjänster

Guide till Venedig

Vad kan man göra i Venedig?

Det finns få platser på jorden som är mer förtrollande än Venedig på sommaren. Besöker man Venedig i augusti får man se par som glider fram på en romantisk gondoltur, familjer som äter gelato-glass på uteserveringar och lokalbor som avnjuter årgångsvin i eftermiddagssolens milda ljus. Canal Grande är den stora vattenvägen mitt i staden där de färgglada barockbyggnaderna som kantar floden avspeglar sig - en fröjd för ögat man sent glömmer. Om man kan slita blicken från kanalen finns flera andra landmärken att upptäcka; det storslagna 1300-talspalatset Dogepalatset, som är byggt i gotisk stil, och den bysantinska Markuskyrkan som dateras till 1000-talet och även kallas guldpalatset på grund av den stora mängd guld som smyckar kyrkan. Markusplatsen, där både Dogepalatset och Markuskyrkan står, är en sevärdhet i sig själv. Här finns många turistfällor så vill man äta gott och prisvärt är det bättre att leta sig bort från torget. Men man kan gärna ta en kopp kaffe på ett utecafé och titta på turisthorderna som strömmar förbi.

Hur tar man sig runt i Venedig?

Här tillåts ingen biltrafik och det självklara svaret är såklart med båt. Gondolerna är dyra och används mest av turister, men det finns gott om taxibåtar (vaporettos) som inte kostar skjortan. Man kan förstås även ta sig fram till fots men ta på dig bekväma skor – de små gatorna är ofta gropiga och ojämna.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.