Igoumenitsa till Ancona färja

Igoumenitsa Ancona rutten ansluter Grekland med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. Minoan Lines service kör upp till 8 gånger per vecka med en resetid på runt 15 timmar 30 minuter när Anek Superfast servicen kör upp till 9 gånger per vecka med en resetid från 15 tim 45 min.

Så det är kombinerat 17 överfarter som erbjuds vecka på Igoumenitsa Ancona rutten mellan Grekland och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

För mer information besök vår Färjor från Grekland till Italien sida.

Igoumenitsa - Ancona färjerederier

  • Minoan Lines
    • 8 Avgångar per vecka 15 tim 30 min
    • Få pris
  • Anek Superfast
    • 9 Avgångar per vecka 15 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Igoumenitsa Ancona

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Igoumenitsa Ancona är en bil och 2 passagerare.

Igoumenitsa guide

Igoumenitsa är en stad i nordvästra Grekland och är huvudstad i Thesprotiaregionen. Staden ligger på andra sidan viken Igoumenitsa från ön Korfu och omges av tallbeklädda kullar och en spektakulär kustvägen som kantas av sykomorer. Igoumenitsa fungerar som länk mellan Italien och Grekland och detta faktum lockar traditionellt flera turister. Från staden finns möjlighet att besöka den närliggande ön Korfu, besöka sevärdheterna på Påskön och andra intressanta platser. Igoumenitsa fungerar som en utgångspunkt för många utflyktsvägar, men själva staden har många saker att göra och se för hela familjen.

Stadens huvudgator kantas av vackra byggnader med butiker, caféer och restauranger. De flesta restauranger har en terrass.

Från stadens hamnfärjor kan du åka till Bari, Brindisi, Ravenna, Trieste, Venedig, Kerkyra, Lefkimi och Paxi.

Ancona guide

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok