Igoumenitsa
Ancona
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Igoumenitsa - Ancona är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Igoumenitsa till Ancona

Igoumenitsa Ancona-rutten går mellan Grekland och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 20 timmar 30 minuter när Anek Superfast servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 15 timmar 45 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Igoumenitsa Ancona-rutten mellan Grekland och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Igoumenitsa till Ancona?

  Färjeresan från Igoumenitsa till Ancona tar ungefär 18h 07m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Igoumenitsa till Ancona?

  Priserna för färjan mellan Igoumenitsa - Ancona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 303 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Igoumenitsa - Ancona?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Igoumenitsa och Ancona, dessa är
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Igoumenitsa - Ancona?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Igoumenitsa - Ancona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Igoumenitsa - Ancona?

  Ja, mellan Igoumenitsa - Ancona kan du resan utan bil med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Igoumenitsa - Ancona?

  Ja, du kan resa med bil mellan Igoumenitsa - Ancona med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Igoumenitsa - Ancona?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Minoan Lines
 • Vad är avståndet från Igoumenitsa till Ancona?

  Det är uppskattningsvis 469 sjömil mellan Igoumenitsa och Ancona.

Guide till Igoumenitsa

Igoumenitsa är en stad i nordvästra Grekland och är huvudstad i Thesprotiaregionen. Staden ligger på andra sidan viken Igoumenitsa från ön Korfu och omges av tallbeklädda kullar och en spektakulär kustvägen som kantas av sykomorer. Igoumenitsa fungerar som länk mellan Italien och Grekland och detta faktum lockar traditionellt flera turister. Från staden finns möjlighet att besöka den närliggande ön Korfu, besöka sevärdheterna på Påskön och andra intressanta platser. Igoumenitsa fungerar som en utgångspunkt för många utflyktsvägar, men själva staden har många saker att göra och se för hela familjen.

Stadens huvudgator kantas av vackra byggnader med butiker, caféer och restauranger. De flesta restauranger har en terrass.

Från stadens hamnfärjor kan du åka till Bari, Brindisi, Ravenna, Trieste, Venedig, Kerkyra, Lefkimi och Paxi.


Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.