Patras till Venedig färja

Patras Venedig rutten ansluter Grekland med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. Minoan Lines service kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid på runt 31 timmar när Anek Superfast servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 32 tim 1 minut.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Patras Venedig rutten mellan Grekland och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

För mer information besök vår Färjor från Grekland till Italien sida.

Patras - Venedig färjerederier

  • Minoan Lines
    • 4 Avgångar per vecka 31 tim
    • Få pris
  • Anek Superfast
    • 2 Avgångar per vecka 32 tim 1 minut
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Patras Venedig

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Patras Venedig är en bil och 2 passagerare.

Patras guide

Patras är en grekisk stad och regionala huvudstaden i västra Grekland, i norra Peloponnesos. Staden ligger cirka 215 km väster om Aten och är byggd vid foten av Mount Panachaikon, med utsikt över Patrasbukten. Staden kallas ibland porten till väst och är ett kommersiellt centrum för regionen med dess livliga hamn som spelar en viktig roll i Greklands handel med Italien och övriga Europa. Varje februari är staden värd för en av Europas största och mest färgstarka karnevaler som uppskattas av hundratusentals besökare i ett behagligt medelhavsklimat.

De Joniska öarna, inklusive Korfu, ligger bara en kort båtresa bort och södra Italiens kust är väl inom räckhåll. Hamnen i sig ligger väldigt centrum av Patras, där många butiker, restauranger och hotell finns. Anläggningar inom själva hamnen är ganska begränsade. Det finns flera bil- och passagerarfärjor som går från Patras till andra grekiska och italienska destinationer året runt.

Venedig guide

Den italienska staden Venedig är helt enkelt fantastisk och helt unik. Det grundades mer än 1500 år sedan och ligger på 117 olika öar. Venedig är förenade genom en serie av över 150 kanaler, 400 broar och många gamla trottoarer. historiska stadskärnan av Venedig är indelad i sex kvartal (sestieri) - Cannaregio, Castello, Dorsoduro, San Marco, San Polo och Santa Croce. Alla byggnader i Venedig stöds på slanka ek och furu högar (inlägg) som drivs djupt ner i marken för att skapa en solid grund. Eftersom marken är vattensjuk, utan fritt syre, är pålarna fortsatt starka och inte sönderfallna. Staden är en av de vackraste och mest populära städerna i världen, och är alltid beundrat av många turister som besöker under hela året. Det finns många kända venetianska attraktioner och sevärdheter att se. Bland höjdpunkterna finns Basilica San Marco (Markuskyrkan), en stor kyrka som är en av de mest berömda sevärdheterna i samband med denna stad; Piazza San Marco (Markusplatsen), som ligger i hjärtat av Venedig och kärleks nämns av Napoleon som "finaste salongen i Europa"; Palazzo Ducale (Dogepalatset), ett helt enkelt hisnande palats och ett utmärkt exempel på gotisk arkitektur; och Accademia Gallery med sina underbara mästerverk från den 14: e-talet till den 18: e århundradet av världsberömda artister som Bellini, Giorgione, Rosalba Carriera, Longhi, Picasso, Tintoretto, Tizian, Tiziano, Veronese och många andra.