Färja från Patras till Ancona

Patras Ancona-rutten går mellan Grekland och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 22 timmar när Anek Superfast servicen kör upp till 8 gånger per vecka med en resetid från 19 tim 30 min.

Det finns totalt 12 linjer att välja på vecka om du vill åka Patras Ancona-rutten mellan Grekland och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Patras och Ancona

  • Minoan Lines
    • 4 avgångar per vecka 22 tim
    • Få pris
  • Anek Superfast
    • 8 avgångar per vecka 19 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Patras Ancona

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Patras Ancona-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Patras

Patras är en grekisk stad och regionala huvudstaden i västra Grekland, i norra Peloponnesos. Staden ligger cirka 215 km väster om Aten och är byggd vid foten av Mount Panachaikon, med utsikt över Patrasbukten. Staden kallas ibland porten till väst och är ett kommersiellt centrum för regionen med dess livliga hamn som spelar en viktig roll i Greklands handel med Italien och övriga Europa. Varje februari är staden värd för en av Europas största och mest färgstarka karnevaler som uppskattas av hundratusentals besökare i ett behagligt medelhavsklimat.

De Joniska öarna, inklusive Korfu, ligger bara en kort båtresa bort och södra Italiens kust är väl inom räckhåll. Hamnen i sig ligger väldigt centrum av Patras, där många butiker, restauranger och hotell finns. Anläggningar inom själva hamnen är ganska begränsade. Det finns flera bil- och passagerarfärjor som går från Patras till andra grekiska och italienska destinationer året runt.

Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok