Patras
Ancona
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Patras - Ancona är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Patras till Ancona

Patras Ancona-rutten går mellan Grekland och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 22 timmar 30 minuter när Anek Superfast servicen kör upp till 8 gånger per vecka med en resetid från 19 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Patras Ancona-rutten mellan Grekland och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Patras till Ancona?

  Färjeresan från Patras till Ancona tar ungefär 21h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Patras till Ancona?

  Priserna för färjan mellan Patras - Ancona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 303 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Patras - Ancona?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Patras och Ancona, dessa är
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Patras - Ancona?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Patras - Ancona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Patras - Ancona?

  Ja, mellan Patras - Ancona kan du resan utan bil med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Patras - Ancona?

  Ja, du kan resa med bil mellan Patras - Ancona med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Patras - Ancona?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Minoan Lines
 • Vad är avståndet från Patras till Ancona?

  Det är uppskattningsvis 581 sjömil mellan Patras och Ancona.

Guide till Patras

Patras är en grekisk stad och regionala huvudstaden i västra Grekland, i norra Peloponnesos. Staden ligger cirka 215 km väster om Aten och är byggd vid foten av Mount Panachaikon, med utsikt över Patrasbukten. Staden kallas ibland porten till väst och är ett kommersiellt centrum för regionen med dess livliga hamn som spelar en viktig roll i Greklands handel med Italien och övriga Europa. Varje februari är staden värd för en av Europas största och mest färgstarka karnevaler som uppskattas av hundratusentals besökare i ett behagligt medelhavsklimat.

De Joniska öarna, inklusive Korfu, ligger bara en kort båtresa bort och södra Italiens kust är väl inom räckhåll. Hamnen i sig ligger väldigt centrum av Patras, där många butiker, restauranger och hotell finns. Anläggningar inom själva hamnen är ganska begränsade. Det finns flera bil- och passagerarfärjor som går från Patras till andra grekiska och italienska destinationer året runt.


Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.