Igoumenitsa till Brindisi färja

Igoumenitsa Brindisi rutten ansluter Grekland med Italien och körs för tillfället av 2 rederier. Grimaldi Lines service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 8 timmar 30 minuter när European Seaways servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 10 tim.

Så det är kombinerat 27 överfarter som erbjuds vecka på Igoumenitsa Brindisi rutten mellan Grekland och Italien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Igoumenitsa till Brindisi färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Grekland till Italien sida.

Igoumenitsa - Brindisi färjerederier

  • Grimaldi Lines
    • 3 Avgångar per dag 8 tim 30 min
    • Få pris
  • European Seaways
    • 6 Avgångar per vecka 10 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Igoumenitsa Brindisi

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Igoumenitsa Brindisi är en bil och 2 passagerare.

Igoumenitsa guide

Igoumenitsa är en stad i nordvästra Grekland och är huvudstad i Thesprotiaregionen. Staden ligger på andra sidan viken Igoumenitsa från ön Korfu och omges av tallbeklädda kullar och en spektakulär kustvägen som kantas av sykomorer. Igoumenitsa fungerar som länk mellan Italien och Grekland och detta faktum lockar traditionellt flera turister. Från staden finns möjlighet att besöka den närliggande ön Korfu, besöka sevärdheterna på Påskön och andra intressanta platser. Igoumenitsa fungerar som en utgångspunkt för många utflyktsvägar, men själva staden har många saker att göra och se för hela familjen.

Stadens huvudgator kantas av vackra byggnader med butiker, caféer och restauranger. De flesta restauranger har en terrass.

Från stadens hamnfärjor kan du åka till Bari, Brindisi, Ravenna, Trieste, Venedig, Kerkyra, Lefkimi och Paxi.

Brindisi guide

Den italienska hamnstaden Brindisi ligger vid Adriatiska kusten i regionen Apulien i landet. Liksom många av de andra städerna på Puglia I adriatiska kusten, är Brindisi historia oupplösligt knuten till den mark som ligger över havet i öster. Tack vare sin stora naturliga hamn, staden har alltid varit och fortsätter att vara, en av Italiens viktigaste hamnar. Idag är det den viktigaste utgångspunkten för bilfärjor på väg till Grekland och på Balkan, men under grekiska och framför allt romartiden och under medeltiden, tjänade många andra ändamål. Det finns många saker att göra och se i staden inklusive Castello Svevo (eller slott Grande) och Aragonien slott. Den förstnämnda byggdes av kejsar Fredrik II och har en trapetsoid plan med massiva fyrkantiga torn. Den senare byggdes av kung Ferdinand I av Neapel i slutet av 1500-talet på S. Andrea ön som vetter mot stadens hamn.

Från stadens hamn går det färjor till destinationer inklusive Paxi, Korfu, Igoumenitsa, Zakynthos och Patras.