Färja från Igoumenitsa till Brindisi

Igoumenitsa Brindisi-rutten går mellan Grekland och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grimaldi Lines trafikerar den här sträckan upp till 11 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar 30 minuter när European Seaways servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 30 min.

Det finns totalt 16 linjer att välja på vecka om du vill åka Igoumenitsa Brindisi-rutten mellan Grekland och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Igoumenitsa och Brindisi

  • Grimaldi Lines
    • 11 avgångar per vecka 7 tim 30 min
    • Få pris
  • European Seaways
    • 5 avgångar per vecka 10 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Igoumenitsa Brindisi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Igoumenitsa Brindisi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Igoumenitsa

Igoumenitsa är en stad i nordvästra Grekland och är huvudstad i Thesprotiaregionen. Staden ligger på andra sidan viken Igoumenitsa från ön Korfu och omges av tallbeklädda kullar och en spektakulär kustvägen som kantas av sykomorer. Igoumenitsa fungerar som länk mellan Italien och Grekland och detta faktum lockar traditionellt flera turister. Från staden finns möjlighet att besöka den närliggande ön Korfu, besöka sevärdheterna på Påskön och andra intressanta platser. Igoumenitsa fungerar som en utgångspunkt för många utflyktsvägar, men själva staden har många saker att göra och se för hela familjen.

Stadens huvudgator kantas av vackra byggnader med butiker, caféer och restauranger. De flesta restauranger har en terrass.

Från stadens hamnfärjor kan du åka till Bari, Brindisi, Ravenna, Trieste, Venedig, Kerkyra, Lefkimi och Paxi.

Guide till Brindisi

Den italienska hamnstaden Brindisi ligger vid Adriatiska kusten i regionen Apulien i landet. Liksom många av de andra städerna på Puglia I adriatiska kusten, är Brindisi historia oupplösligt knuten till den mark som ligger över havet i öster. Tack vare sin stora naturliga hamn, staden har alltid varit och fortsätter att vara, en av Italiens viktigaste hamnar. Idag är det den viktigaste utgångspunkten för bilfärjor på väg till Grekland och på Balkan, men under grekiska och framför allt romartiden och under medeltiden, tjänade många andra ändamål. Det finns många saker att göra och se i staden inklusive Castello Svevo (eller slott Grande) och Aragonien slott. Den förstnämnda byggdes av kejsar Fredrik II och har en trapetsoid plan med massiva fyrkantiga torn. Den senare byggdes av kung Ferdinand I av Neapel i slutet av 1500-talet på S. Andrea ön som vetter mot stadens hamn.

Från stadens hamn går det färjor till destinationer inklusive Paxi, Korfu, Igoumenitsa, Zakynthos och Patras.