Ermioni till Poros färja

Ermioni Poros rutten ansluter Grekland med Saroniska. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 14 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme.

Ermioni Poros seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Ermioni till Poros färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Grekland till Saroniska sida.

Ermioni - Poros färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 14 Avgångar per vecka 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ermioni Poros

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Ermioni guide

Ermioni är en populär turistort och liten hamnstad i Argolis, Peloponnesos i Grekland. Staden är belägen i den sydöstra delen av Argolis, vid Egeiska havets kust, och vetter mot öarna Hydra och Dorkos. Den gamla staden reser sig mot en sluttning, med fantastisk utsikt över närliggande öar och en bördig slätt rik på granatäpplen, citrusfrukter och olivlundar. Nedan utgör den norra viken en naturhamn för den livliga lilla hamnen där du ser fiskarna rengöra sina nät, och små butiker och kaféer. Mandraki, i söder, erbjuder ett bra urval av kajrestauranger, barer och traditionella tavernor med bläckfiskar hängande utanför för att torka i solen.

Området har varit kontinuerligt bebott, åtminstone sedan tiden för Homer. Långt innan antiken bosattes antika Ermione av Dryopians. Under den klassiska eran var den väl känd för sina skeppsvarv och även för framställning av Porphyra, ett mycket viktig rött färgämne som användes för färgning av uniformer i många arméer bland annat av Alexander den stores.

Ermioni är ansluten till Pireus med färja.