Färja från Ermioni till Poros

Ermioni Poros-rutten går mellan Grekland och Saroniska. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Blue Star Ferries. Färjor avgår upp till 12 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 10 minuter.

Färjetrafiken på Ermioni Poros-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Ermioni och Poros

  • Blue Star Ferries
    • 12 avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ermioni Poros

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Ermioni

Ermioni är en populär turistort och liten hamnstad i Argolis, Peloponnesos i Grekland. Staden är belägen i den sydöstra delen av Argolis, vid Egeiska havets kust, och vetter mot öarna Hydra och Dorkos. Den gamla staden reser sig mot en sluttning, med fantastisk utsikt över närliggande öar och en bördig slätt rik på granatäpplen, citrusfrukter och olivlundar. Nedan utgör den norra viken en naturhamn för den livliga lilla hamnen där du ser fiskarna rengöra sina nät, och små butiker och kaféer. Mandraki, i söder, erbjuder ett bra urval av kajrestauranger, barer och traditionella tavernor med bläckfiskar hängande utanför för att torka i solen.

Området har varit kontinuerligt bebott, åtminstone sedan tiden för Homer. Långt innan antiken bosattes antika Ermione av Dryopians. Under den klassiska eran var den väl känd för sina skeppsvarv och även för framställning av Porphyra, ett mycket viktig rött färgämne som användes för färgning av uniformer i många arméer bland annat av Alexander den stores.

Ermioni är ansluten till Pireus med färja.