Hydra till Poros färja

Hydra Poros rutten ansluter Saroniska med Saroniska. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 28 gånger vecka med en resetid från ca 30 minuter.

Hydra Poros seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Hydra - Poros färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 4 Avgångar per dag 30 min
    • Få pris

Hydra guide

Hydra är en ö som ligger i den grekiska saroniska ögruppen i Egeiska havet mellan Saroniska bukten och Argolicviken. Ön är separerad från de Peloponnesos genom en smal remsa av vatten. Öns namn kommer från det grekiska ordet för vatten som hänvisar till de naturliga källor som finns på ön. Den största staden på ön heter Hydra Port och som namnet antyder har staden en hamn som ligger inbäddat bland vissa restauranger, marknader, affärer och gallerier som tillgodoser turistmarknaden.

Bilar och motorcyklar är förbjudna på ön och de viktigaste transportsätten är taxibåtar och åsnor! Då den bebodda delen av ön är relativt liten tenderer de flesta människorna att gå.

Det finns dagligen Flying dolphins och katamarantjänster som avgår från hamnen i Pireus i Aten till Hydra. Resan tar ca 1 timme med dessa båtar och 3-3,5 timmar med vanlig färja. Hydra är också ansluten till resten av öarna Saronikosbukten och med Porto Cheli.