Färja från Paros till Rafina

Paros Rafina-rutten går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SeaJets trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 50 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 3 tim 45 min.

Det finns totalt 35 linjer att välja på vecka om du vill åka Paros Rafina-rutten mellan Kykladerna och Aten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Paros och Rafina

  • SeaJets
    • 14 avgångar per vecka 3 tim 50 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • Avgår 3 gånger per dag 3 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Paros Rafina

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Paros Rafina-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Paros

Paros är en grekisk ö som ligger i centrala Egeiska havet och tillhör Kykladernas ögrupp. Paros ligger väster om ön Naxos, som är skild från Paros med en 8 km bred kanal. Paros ligger cirka 160 km sydost om Pireus. Historiskt sett var ön känd för sin fina vita marmor, som gav upphov till termen "Parian" för att beskriva marmor eller porslin med liknande egenskaper. Idag kan övergivna marmorstenbrott och gruvor hittas på ön, men Paros är främst känd som en populär turistort. Parikia (Parikia), huvudstad i Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade hus och imponerande neoklassiska herrgårdar. En välbevarad 1300-tals venetiansk borg står stolt på en kulle i centrum av byn och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia. I huvudstaden kan du också beundra ett viktigt kyrkligt monument, 600-talskyrkan Panagia Ekatontapyliani, även kallad Katapoliani.

Öns hamn ligger också i Parikia och har både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjorna avgår generellt till Pireus och de andra öarna i Kykladerna.

Guide till Rafina

Den grekiska Staden Rafina ligger på den östra kusten av regionen Attika, på kusten av Egeiska havet. Rafina ligger nära stadens av Artemida och Nea Makri och staden Aten, den grekiska huvudstaden, är ungefär 25 km västerut. Staden är ett populärt resmål för många atenare, som ofta kör till Rafina att äta på de fiskrestauranger som kantar stadens hamn. Dagens fångst kan setts på bäddar av is utanför varje restaurang. rik historia av Rafina, eller Arafinidon Alon som den hette under antiken, har sina rötter i förhistorisk tid och mer specifikt -Hellenic tider. Strax söder om Rafina, vid Askitario har arkeologer grävt en unik vas med en hund målad på den, som har anor från 2800 f.Kr. Nära hamnen finns ett bronsgjuteri har upptäckts och är en av de äldsta i Europa går tillbaka till 1800 f.Kr.

Efter hamnen i Pireus, är Rafina hamn den näst största i Attika. Färjetrafik från hamnen avgår till den södra delen av Evia och Kykladerna.