Paros
Rafina
Färjor till Aten
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Paros - Rafina är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Paros till Rafina

Paros Rafina-linjen går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för tillfället av 3 rederier. SeaJets kör upp till 7 gånger vecka, Golden Star Ferries 7 gånger per vecka & Cyclades Fast Ferries kör upp till 2 gånger vecka.

Det är totalt 16 avgångar vecka på sträckan Paros Rafina mellan Kykladerna och Aten ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Paros till Rafina färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kykladerna till Aten
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Paros till Rafina?

  Färjeresan från Paros till Rafina tar ungefär 4h 50m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Paros till Rafina?

  Priserna för färjan mellan Paros - Rafina varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Paros - Rafina?

  3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Paros och Rafina, dessa är
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Paros - Rafina?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Paros - Rafina, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Paros - Rafina?

  Ja, mellan Paros - Rafina kan du resan utan bil med
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
  • Cyclades Fast Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Paros - Rafina?

  Ja, du kan resa med bil mellan Paros - Rafina med
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
  • Cyclades Fast Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Paros - Rafina?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
 • Vad är avståndet från Paros till Rafina?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Paros och Rafina.

Guide till Paros

Paros är en grekisk ö som ligger i centrala Egeiska havet och tillhör Kykladernas ögrupp. Paros ligger väster om ön Naxos, som är skild från Paros med en 8 km bred kanal. Paros ligger cirka 160 km sydost om Pireus. Historiskt sett var ön känd för sin fina vita marmor, som gav upphov till termen "Parian" för att beskriva marmor eller porslin med liknande egenskaper. Idag kan övergivna marmorstenbrott och gruvor hittas på ön, men Paros är främst känd som en populär turistort. Parikia (Parikia), huvudstad i Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade hus och imponerande neoklassiska herrgårdar. En välbevarad 1300-tals venetiansk borg står stolt på en kulle i centrum av byn och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia. I huvudstaden kan du också beundra ett viktigt kyrkligt monument, 600-talskyrkan Panagia Ekatontapyliani, även kallad Katapoliani.

Öns hamn ligger också i Parikia och har både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjorna avgår generellt till Pireus och de andra öarna i Kykladerna.


Guide till Rafina

Den grekiska Staden Rafina ligger på den östra kusten av regionen Attika, på kusten av Egeiska havet. Rafina ligger nära stadens av Artemida och Nea Makri och staden Aten, den grekiska huvudstaden, är ungefär 25 km västerut. Staden är ett populärt resmål för många atenare, som ofta kör till Rafina att äta på de fiskrestauranger som kantar stadens hamn. Dagens fångst kan setts på bäddar av is utanför varje restaurang. rik historia av Rafina, eller Arafinidon Alon som den hette under antiken, har sina rötter i förhistorisk tid och mer specifikt -Hellenic tider. Strax söder om Rafina, vid Askitario har arkeologer grävt en unik vas med en hund målad på den, som har anor från 2800 f.Kr. Nära hamnen finns ett bronsgjuteri har upptäckts och är en av de äldsta i Europa går tillbaka till 1800 f.Kr.

Efter hamnen i Pireus, är Rafina hamn den näst största i Attika. Färjetrafik från hamnen avgår till den södra delen av Evia och Kykladerna.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.