Paros till Pireus färja

Paros Pireus rutten ansluter Kykladerna med Athen och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 15 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar när Hellenic Seaways servicen kör upp till 9 gånger per vecka med en resetid från 3 tim.

Så det är kombinerat 24 överfarter som erbjuds vecka på Paros Pireus rutten mellan Kykladerna och Athen. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Paros till Pireus färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kykladerna till Athen sida.

Paros - Pireus färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 15 Avgångar per vecka 4 tim
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 9 Avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Paros Pireus

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Paros Pireus är en bil och 2 passagerare.

Paros guide

Paros är en grekisk ö som ligger i centrala Egeiska havet och tillhör Kykladernas ögrupp. Paros ligger väster om ön Naxos, som är skild från Paros med en 8 km bred kanal. Paros ligger cirka 160 km sydost om Pireus. Historiskt sett var ön känd för sin fina vita marmor, som gav upphov till termen "Parian" för att beskriva marmor eller porslin med liknande egenskaper. Idag kan övergivna marmorstenbrott och gruvor hittas på ön, men Paros är främst känd som en populär turistort. Parikia (Parikia), huvudstad i Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade hus och imponerande neoklassiska herrgårdar. En välbevarad 1300-tals venetiansk borg står stolt på en kulle i centrum av byn och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia. I huvudstaden kan du också beundra ett viktigt kyrkligt monument, 600-talskyrkan Panagia Ekatontapyliani, även kallad Katapoliani.

Öns hamn ligger också i Parikia och har både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjorna avgår generellt till Pireus och de andra öarna i Kykladerna.

Pireus guide

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits