COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Paros - Pireus är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Paros till Pireus färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kykladerna till Aten

Rederier som åker mellan Paros och Pireus

  • 4 Sailings Daily 3 hr
  • Get price
  • 2 Sailings Weekly 2 hr 50 min
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 3 hr 15 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 7 hr 30 min
  • Get price
  • 2 Sailings Weekly 4 hr 10 min
  • Get price
  • 3 Sailings Weekly 4 hr 45 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Paros till Pireus

 • "Mot Aten"

  Gott om utrymmen för att röra sig på däck. I början upplevdes kafédelen som trång, men efterhand har de resande funnit sin favoritdel av färjan och platserna räcker till. Boka sittplats för bättre komfort och möjlighet att vila. Bagageförvaringen på bildäck blev snabbt överfylld och rätt kaotisk - se till att ha god ordning på dina saker och var gärna först på tur för att hämta.

  'Blue Star Patmos' travelled on Blue Star Patmos

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra färja"

  Helt perfekt fräscht och rent!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Paros till Pireus

Paros Pireus-linjen går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för tillfället av 6 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 4 gånger dag, SeaJets 2 gånger per vecka, Aegean Speed Lines 4 gånger per vecka, Golden Star Ferries 7 gånger per vecka, Minoan Lines 2 gånger per vecka & Cyclades Fast Ferries kör upp till 3 gånger vecka.

Det är totalt 46 avgångar vecka på sträckan Paros Pireus mellan Kykladerna och Aten ombord 6 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Paros

Paros är en grekisk ö som ligger i centrala Egeiska havet och tillhör Kykladernas ögrupp. Paros ligger väster om ön Naxos, som är skild från Paros med en 8 km bred kanal. Paros ligger cirka 160 km sydost om Pireus. Historiskt sett var ön känd för sin fina vita marmor, som gav upphov till termen "Parian" för att beskriva marmor eller porslin med liknande egenskaper. Idag kan övergivna marmorstenbrott och gruvor hittas på ön, men Paros är främst känd som en populär turistort. Parikia (Parikia), huvudstad i Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade hus och imponerande neoklassiska herrgårdar. En välbevarad 1300-tals venetiansk borg står stolt på en kulle i centrum av byn och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia. I huvudstaden kan du också beundra ett viktigt kyrkligt monument, 600-talskyrkan Panagia Ekatontapyliani, även kallad Katapoliani.

Öns hamn ligger också i Parikia och har både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjorna avgår generellt till Pireus och de andra öarna i Kykladerna.


Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits