Albanien

Såhär bokar du färjor från Albanien till Joniska öarna

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Albanien och Joniska öarna som traffikeras av 5 färjerederier – Finikas Lines, Ionian Seaways, Joy Lines, Joy Lines Fast Ferry & Sarris Cruises & Lines. Saranda till Korfu färjeöverfarten traffikeras flera gånger per dag med en beräknad seglingstid från ca 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Albanien Joniska öarna överfarten mellan Saranda och Korfu, då frekvens och restid kan variera.

Albanien-Joniska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Albanien till Joniska öarna

Om Albanien:

Albanien ligger i sydöstra Europa på Balkanhalvön, med Adriatiska havet i väst samt Joniska havet i sydväst.

Dess vackra, mångsidiga landskap består av stora berg, arkelogiska platser och idylliska byar har under de senaste åren drivit fram landet till toppen av de mesta europeiska "måst besöka" listor.

Huvudstaden Tirana ståtar med imponerande ottomansk arkitektur, och den 362 kilometer långa kustlinjen är välsignad med några utmärkta stränder, så det finns något för var och en att njuta av.

Durres porten är ca. 35 kilometer öster om Tirana och kan hittas en bit från motorvägen SH2, medan portarna i Vlora samt Sarada, som ligger söderut, tjänas av kustliga SH8 vägen.

Att åka med färja är ett bekvämt sätt att utforska Medelhavet och Alabanien erbjuder många korsningar över Adriatiska havet, driven av ett bret urval av färjeföretag. Med några porter som sprids över den fantastiska kusten blir det inte brist på seglingsval.

Om Joniska öarna:

Joniska öarna är en ögrupp i Grekland som ligger utanför den västra kusten av det grekiska fastlandet i Joniska havet och består av öarna Korfu, Kefalonia, Zakynthos, Lefkas, Ithaka, Paxos och Kythira.

Joniska öarna är kända för sina sandstränder, kristallklara vatten, charmiga byar och fantastiska natursköna landskap. Liksom många grekiska öar är Joniska öarna ett turist resemål under sommaren.