Färja från Saranda till Korfu

Saranda Korfu-rutten går mellan Albanien och Joniska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Sarris Cruises & Lines trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per dag med en restid på runt 1 timme 10 minuter när Sarris Cruises & Lines Fast Ferry servicen kör upp till 12 gånger per vecka med en resetid från 35 min.

Det finns totalt 40 linjer att välja på vecka om du vill åka Saranda Korfu-rutten mellan Albanien och Joniska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Saranda och Korfu

  • Sarris Cruises & Lines
    • Avgår 4 gånger per dag 1 timme 10 min
    • Få pris
  • Sarris Cruises & Lines Fast Ferry
    • 12 avgångar per vecka 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Saranda Korfu

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Saranda Korfu-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Korfu

Den grekiska ön Korfu ligger strax utanför västkusten i Grekland. Ön har ett milt medelhavsklimat, och utmärkta stränder gör det till ett populärt resmål för semesterfirare. Korfu är mycket grönt jämfört med andra grekiska öar med varma och torra somrar, med vinterregn som bidrar till att skapa frodig vegetation som domineras av över 2 miljoner olivträd. Corfu, till skillnad från resten av Grekland, föll aldrig under det ottomanska förtrycket. På grund av de successiva dominationen av venetianarna, fransmännen och britterna under århundraden har ön främst blivit en del av den västerländska kulturen än Levantine-världen. Deras kulturer lämnade ett starkt inflytande på staden.

I den vackert bevarade Gamla stan i Korfu, en del UNESCO: s världsarvslista, finner du renässans, barock och klassiska"repertoar" med framgång tillämpas på lokala konstnärliga traditioner. Palats, fästningar, strama offentliga byggnader av venetianskt styre är unikt tillsammans med rader av torktvätt i små gränder och små avskilda torg. Promenader genom ett komplex av smala kullerstensgator med trappor och välvda passager, den så kallade "kantoúnia", kommer att få dig att känna som om du har rest till Genua eller Neapel.

Färjetrafik från ön avgår till destinationer på det grekiska fastlandet och till andra närliggande, grekiska öar.