Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Grekland

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Italien till Grekland. Det finns 5 färjerederier som tillsammans erbjuder 12 färjelinjer och förbinder till Brindisi till Korfu & Igoumenitsa, Ancona till Patras, Igoumenitsa & Korfu, Venedig till Igoumenitsa, Patras & Korfu, Ancona till Patras, Igoumenitsa & Korfu, Bari till Igoumenitsa, Korfu, Sami & Patras, Ancona till Patras, Igoumenitsa & Korfu, Bari till Igoumenitsa, Korfu, Sami & Patras, Venedig till Igoumenitsa, Patras & Korfu, Ancona till Patras, Igoumenitsa & Korfu & Brindisi till Korfu & Igoumenitsa

Den snabbaste rutten mellan Italien och Grekland är Brindisi till Korfu med en seglingstid på ca 6 timmar 30 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Italien-Grekland-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.