Bari
Korfu
Färjor till Joniska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Bari - Korfu är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Bari till Korfu

Bari Korfu-rutten går mellan Italien och Joniska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Ventouris Ferries trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar när Anek Superfast servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 8 timmar.

Det finns totalt 7 linjer att välja på vecka om du vill åka Bari Korfu-rutten mellan Italien och Joniska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Bari till Korfu färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Joniska öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Bari till Korfu?

  Färjeresan från Bari till Korfu tar ungefär 9h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Bari till Korfu?

  Priserna för färjan mellan Bari - Korfu varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Bari - Korfu?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Bari och Korfu, dessa är
  • Ventouris Ferries
  • Anek Superfast
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Bari - Korfu?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Bari - Korfu, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Bari - Korfu?

  Ja, mellan Bari - Korfu kan du resan utan bil med
  • Ventouris Ferries
  • Anek Superfast
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Bari - Korfu?

  Ja, du kan resa med bil mellan Bari - Korfu med
  • Ventouris Ferries
  • Anek Superfast
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Bari - Korfu?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Ventouris Ferries
 • Vad är avståndet från Bari till Korfu?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Bari och Korfu.

Guide till Bari

Bari är huvudstaden i provinsen Bari i Apuliaregionen vid det adriatiska havet, Italien. Staden är känd för sin hamn och sitt universitet. Några av sevärdheterna i staden är Basilica di San Nicola och Bari katedral. Basicilia di San Nicola grundades 1087 för att kunna ta emot kvarlevorna av Sankt Nicholas som nu vilar under altaret i kryptan. Bari katedral, som är dedikerad till Sankt Sabinus av Canosa började byggas år 1034 och var färdig år 1178 efter att originalbyggnaden förstördes år 1156.

Hamnen i Bari är en av de viktigaste i regionen och är en port mellan Italien och mellanöstern och balkanregionerna. Det finns två olika hamnar i Bari. Nära gamla stan finns den gamla hamnen som används för små båtar och fiskebåtar, och den nya hamnen används för större passagerarfärjor som åker till Grekland och Albanien. Den nya hamnen är modern och har både korttids- och långtidsparkering. Färjorna åker till bl.a. Durres, Kefalonien, Korfu, Patras, Kotor och Dubrovnik. Överfarter till Korfu tar 8 tim och finns bara tillgängliga under sommarmånaderna. Överfarter till Igoumenitsa tar 9,5 tim och är också bara tillgängliga under sommaren.


Guide till Korfu

Den grekiska ön Korfu ligger strax utanför västkusten i Grekland. Ön har ett milt medelhavsklimat, och utmärkta stränder gör det till ett populärt resmål för semesterfirare. Korfu är mycket grönt jämfört med andra grekiska öar med varma och torra somrar, med vinterregn som bidrar till att skapa frodig vegetation som domineras av över 2 miljoner olivträd. Corfu, till skillnad från resten av Grekland, föll aldrig under det ottomanska förtrycket. På grund av de successiva dominationen av venetianarna, fransmännen och britterna under århundraden har ön främst blivit en del av den västerländska kulturen än Levantine-världen. Deras kulturer lämnade ett starkt inflytande på staden.

I den vackert bevarade Gamla stan i Korfu, en del UNESCO: s världsarvslista, finner du renässans, barock och klassiska"repertoar" med framgång tillämpas på lokala konstnärliga traditioner. Palats, fästningar, strama offentliga byggnader av venetianskt styre är unikt tillsammans med rader av torktvätt i små gränder och små avskilda torg. Promenader genom ett komplex av smala kullerstensgator med trappor och välvda passager, den så kallade "kantoúnia", kommer att få dig att känna som om du har rest till Genua eller Neapel.

Färjetrafik från ön avgår till destinationer på det grekiska fastlandet och till andra närliggande, grekiska öar.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.