Korfu
Ancona
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Korfu - Ancona är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Korfu till Ancona

Korfu Ancona-rutten går mellan Joniska öarna och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 19 timmar 30 minuter när Anek Superfast servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 15 timmar.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Korfu Ancona-rutten mellan Joniska öarna och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Korfu till Ancona färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Joniska öarna till Italien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Korfu till Ancona?

  Färjeresan från Korfu till Ancona tar ungefär 17h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Korfu till Ancona?

  Priserna för färjan mellan Korfu - Ancona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Korfu - Ancona?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Korfu och Ancona, dessa är
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Korfu - Ancona?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Korfu - Ancona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Korfu - Ancona?

  Ja, mellan Korfu - Ancona kan du resan utan bil med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Korfu - Ancona?

  Ja, du kan resa med bil mellan Korfu - Ancona med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Korfu - Ancona?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Minoan Lines
 • Vad är avståndet från Korfu till Ancona?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Korfu och Ancona.

Guide till Korfu

Korfu är en grekisk ö som ligger i Joniska havet och är den näst största av de joniska öarna. Den största staden på ön kallas också Korfu och där finns det Joniska Universitetet. Ön har ett milt Medelhavsklimat tillsammans med utmärkta stränder som gör det till ett populärt resmål för semesterfirare. Korfu är mycket grönt jämfört med andra grekiska öar: varma och torra somrar tillsammans med vinterregn skapar den frodiga vegetationen som domineras av över 2 miljoner olivträd.

Korfu stad är Venedig och Neapel, med en touch av Frankrike och mer än en skvätt England. Staden är en labyrint av smala gator som domineras av en fästning från 1600-talet. I staden hittar du ett kapell, gamla herrgårdar och hemliga torg. På de smala gatorna som strålar ut från Liston, kommer besökarna att hitta små butiker av alla kommersiella karaktärer. Du kommer att hitta hantverkare som designar grekiska smycken i guld, i kombination med konkurrenskraftiga priser som gör att du kan frestas att ta mer än minnen med från ön!

Hamnen i Korfu tillhandahåller en mängd olika färjelinjer och majoriteten åker till det grekiska fastlandet. Vissa sträckor drivs av flera företag och restider kan variera.


Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.