Korfu
Ancona
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Korfu till Ancona

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 3 avångar i veckan mellan Korfu och Ancona. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Anek Superfast & Minoan Lines. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Korfu och Ancona.

Tidtabeller Korfu till Ancona

Färjor mellan Korfu och Ancona avgår vanligtvis från Korfu, ca 02:30. Överfarten tar ungefär 18h 58m.

Färjepriser mellan Korfu och Ancona

Priserna på en överfast från Korfu till Ancona varierar oftast mellan 1556kr och 8890kr*. Genomsnittspriset är 4858kr*. De billigaste priserna mellan Korfu och Ancona är ca 839kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 3085kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5683kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Ancona och Korfu?

Det är ungefär 515.4 miles (829.5km) eller 447.9 sjömil mellan Korfu och Ancona.

Kan jag resa med bil mellan Korfu och Ancona?

Ja, med Anek Superfast, Minoan Lines kan du resa med bil på sträckan mellan Korfu och Ancona. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Korfu och Ancona.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Korfu och Ancona?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Superfast, Minoan Lines mellan Korfu och Ancona.

Korfu till Ancona färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Joniska öarna till Italien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Corfu - Ancona Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Italien
Antal operatörer 2
Operatörer Anek Superfast & Minoan Lines
Genomsnittligt pris 4993 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 3
Genomsnittlig seglingstid 18h 58m
Snabbaste seglingstid 18h 30m
Första färjan 02:30
Sista färjan 23:00
Avstånd 447 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Korfu till Ancona?

Färjeresan från Korfu till Ancona tar ungefär 19h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Korfu till Ancona?

Priserna för färjan mellan Korfu - Ancona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 420 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Korfu - Ancona?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Korfu och Ancona, dessa är
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Korfu - Ancona?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Korfu - Ancona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Korfu - Ancona?

Ja, mellan Korfu - Ancona kan du resan utan bil med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Korfu - Ancona?

Ja, du kan resa med bil mellan Korfu - Ancona med
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Korfu - Ancona?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Minoan Lines

Vad är avståndet från Korfu till Ancona?

Det är uppskattningsvis 447 sjömil mellan Korfu och Ancona.

Guide till Korfu

Korfu är en grekisk ö som ligger i Joniska havet och är den näst största av de joniska öarna. Den största staden på ön kallas också Korfu och där finns det Joniska Universitetet. Ön har ett milt Medelhavsklimat tillsammans med utmärkta stränder som gör det till ett populärt resmål för semesterfirare. Korfu är mycket grönt jämfört med andra grekiska öar: varma och torra somrar tillsammans med vinterregn skapar den frodiga vegetationen som domineras av över 2 miljoner olivträd.

Korfu stad är Venedig och Neapel, med en touch av Frankrike och mer än en skvätt England. Staden är en labyrint av smala gator som domineras av en fästning från 1600-talet. I staden hittar du ett kapell, gamla herrgårdar och hemliga torg. På de smala gatorna som strålar ut från Liston, kommer besökarna att hitta små butiker av alla kommersiella karaktärer. Du kommer att hitta hantverkare som designar grekiska smycken i guld, i kombination med konkurrenskraftiga priser som gör att du kan frestas att ta mer än minnen med från ön!

Hamnen i Korfu tillhandahåller en mängd olika färjelinjer och majoriteten åker till det grekiska fastlandet. Vissa sträckor drivs av flera företag och restider kan variera.


Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.