Färja från Korfu till Brindisi

Korfu Brindisi-rutten går mellan Joniska öarna och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grimaldi Lines trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 8 timmar när European Seaways servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 8 tim 30 min.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Korfu Brindisi-rutten mellan Joniska öarna och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Korfu och Brindisi

  • Grimaldi Lines
    • 1 avgång(ar) per vecka 8 tim
    • Få pris
  • European Seaways
    • 3 avgångar per vecka 8 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Korfu Brindisi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Korfu Brindisi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Korfu

Korfu är en grekisk ö som ligger i Joniska havet och är den näst största av de joniska öarna. Den största staden på ön kallas också Korfu och där finns det Joniska Universitetet. Ön har ett milt Medelhavsklimat tillsammans med utmärkta stränder som gör det till ett populärt resmål för semesterfirare. Korfu är mycket grönt jämfört med andra grekiska öar: varma och torra somrar tillsammans med vinterregn skapar den frodiga vegetationen som domineras av över 2 miljoner olivträd.

Korfu stad är Venedig och Neapel, med en touch av Frankrike och mer än en skvätt England. Staden är en labyrint av smala gator som domineras av en fästning från 1600-talet. I staden hittar du ett kapell, gamla herrgårdar och hemliga torg. På de smala gatorna som strålar ut från Liston, kommer besökarna att hitta små butiker av alla kommersiella karaktärer. Du kommer att hitta hantverkare som designar grekiska smycken i guld, i kombination med konkurrenskraftiga priser som gör att du kan frestas att ta mer än minnen med från ön!

Hamnen i Korfu tillhandahåller en mängd olika färjelinjer och majoriteten åker till det grekiska fastlandet. Vissa sträckor drivs av flera företag och restider kan variera.

Guide till Brindisi

Den italienska hamnstaden Brindisi ligger vid Adriatiska kusten i regionen Apulien i landet. Liksom många av de andra städerna på Puglia I adriatiska kusten, är Brindisi historia oupplösligt knuten till den mark som ligger över havet i öster. Tack vare sin stora naturliga hamn, staden har alltid varit och fortsätter att vara, en av Italiens viktigaste hamnar. Idag är det den viktigaste utgångspunkten för bilfärjor på väg till Grekland och på Balkan, men under grekiska och framför allt romartiden och under medeltiden, tjänade många andra ändamål. Det finns många saker att göra och se i staden inklusive Castello Svevo (eller slott Grande) och Aragonien slott. Den förstnämnda byggdes av kejsar Fredrik II och har en trapetsoid plan med massiva fyrkantiga torn. Den senare byggdes av kung Ferdinand I av Neapel i slutet av 1500-talet på S. Andrea ön som vetter mot stadens hamn.

Från stadens hamn går det färjor till destinationer inklusive Paxi, Korfu, Igoumenitsa, Zakynthos och Patras.