Färja från Sami till Ithaka

Sami Ithaka-rutten går mellan Kefalinia och Joniska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Levante Ferries. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 20 minuter.

Färjetrafiken på Sami Ithaka-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Sami och Ithaka

  • Levante Ferries
    • 14 avgångar per vecka 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sami Ithaka

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Sami Ithaka-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Sami

Sami är en stad belägen på den Joniska ön Kefalonia i Grekland. Sami ligger på nordöstra kusten av Kefalonia, 20 km från huvudstaden Argostoli och är en livlig arbetarhamn samt en pittoresk stad. Staden ligger i en bred vik med en lång trädkantad strand och underbar utsikt över till ön Ithaka. På strandpromenaden finns flera barer, tavernor och restauranger där du också hittar en del av dagens fångst från lokala fiskebåtar. Den närmaste stranden till Sami är Antisamos strand med en lång sträcka av vita stenar, bra för bad och ligger en kort promenad från staden. Bara 2 km från staden ligger också den vackra turistorten Agia Efimia, bara 8 km från Sami Karavomilos strand.


Det finns två färjehamnar samt en kaik- och kryssningsbåtbrygga, i samernas berömda hamn. Grekiska färjor har förbättrats kraftigt under åren och nu en färjaresa över till fastlandet, för att lyxa till det med en dags shopping i Patras.