COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Sami - Ithaka är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kefalinia till Joniska öarna

Rederier som åker mellan Sami och Ithaka

    • 7 Sailings Weekly 25 min
    • Get price
    • 7 Sailings Weekly 20 min
    • Get price

Färja från Sami till Ithaka

Sami Ithaka-rutten går mellan Kefalinia och Joniska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Kefalonian Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 25 minuter när Levante Ferries servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 20 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Sami Ithaka-rutten mellan Kefalinia och Joniska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Sami

Sami är en stad belägen på den Joniska ön Kefalonia i Grekland. Sami ligger på nordöstra kusten av Kefalonia, 20 km från huvudstaden Argostoli och är en livlig arbetarhamn samt en pittoresk stad. Staden ligger i en bred vik med en lång trädkantad strand och underbar utsikt över till ön Ithaka. På strandpromenaden finns flera barer, tavernor och restauranger där du också hittar en del av dagens fångst från lokala fiskebåtar. Den närmaste stranden till Sami är Antisamos strand med en lång sträcka av vita stenar, bra för bad och ligger en kort promenad från staden. Bara 2 km från staden ligger också den vackra turistorten Agia Efimia, bara 8 km från Sami Karavomilos strand.


Det finns två färjehamnar samt en kaik- och kryssningsbåtbrygga, i samernas berömda hamn. Grekiska färjor har förbättrats kraftigt under åren och nu en färjaresa över till fastlandet, för att lyxa till det med en dags shopping i Patras.