Färja från Sami till Ithaka

Sami Ithaka-rutten går mellan Kefalinia och Joniska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Kefalonian Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 25 minuter när Ionian Group servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 20 min.

Det finns totalt 21 linjer att välja på vecka om du vill åka Sami Ithaka-rutten mellan Kefalinia och Joniska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Sami och Ithaka

  • Kefalonian Lines
    • 7 avgångar per vecka 25 min
    • Få pris
  • Ionian Group
    • 14 avgångar per vecka 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sami Ithaka

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Sami Ithaka-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Sami

Sami är en stad belägen på den Joniska ön Kefalonia i Grekland. Sami ligger på nordöstra kusten av Kefalonia, 20 km från huvudstaden Argostoli och är en livlig arbetarhamn samt en pittoresk stad. Staden ligger i en bred vik med en lång trädkantad strand och underbar utsikt över till ön Ithaka. På strandpromenaden finns flera barer, tavernor och restauranger där du också hittar en del av dagens fångst från lokala fiskebåtar. Den närmaste stranden till Sami är Antisamos strand med en lång sträcka av vita stenar, bra för bad och ligger en kort promenad från staden. Bara 2 km från staden ligger också den vackra turistorten Agia Efimia, bara 8 km från Sami Karavomilos strand.


Det finns två färjehamnar samt en kaik- och kryssningsbåtbrygga, i samernas berömda hamn. Grekiska färjor har förbättrats kraftigt under åren och nu en färjaresa över till fastlandet, för att lyxa till det med en dags shopping i Patras.