Färja från Alonnisos till Glossa

Alonnisos Glossa-rutten går mellan Sporaderna och Skopelos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme när Aegean Flying Dolphins servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 5 min.

Det finns totalt 20 linjer att välja på vecka om du vill åka Alonnisos Glossa-rutten mellan Sporaderna och Skopelos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Alonnisos och Glossa

  • Blue Star Ferries
    • 14 avgångar per vecka 1 timme
    • Få pris
  • Aegean Flying Dolphins
    • 6 avgångar per vecka 1 timme 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Alonnisos Glossa

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Alonnisos Glossa-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Alonnisos

Alonissos är en grekisk ö i Egeiska havet som, efter Skiathos och Skopelos, är den tredje medlemmen av Sporaderna. Den ligger 3 km öster om Skopelos. Alonissos är också namnet på byn på ön, liksom kommunen som omger ön och byn. Byn på Alonissos ligger på den södra delen av ön. Den går lokalt under namnet Chora.

Symbolen för ön är Monachus Monachus sälen som är en skyddad art och anledningen till att den första marina nationalparken grundades i Grekland. Den marina parken är en unik biotop som inte bara hanterar skyddet av sälar, utan också forskning, och de räddar och tar hand om sälar och andra däggdjur.

Huvudhamnen på ön ligger på sydöstra delen och heter Patitri. Det finns färjor och bärplansbåtar som avgår från Patitri till Volos, Agios Konstantios och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros. Viken på den södra delen av ön heter också Alonissos.