Skiathos till Mantoudi färja

Skiathos Mantoudi rutten ansluter Sporaderna med Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Anes Ferries. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 30 minuter.

Skiathos Mantoudi seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Skiathos - Mantoudi färjerederier

  • Anes Ferries
    • 7 Avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Skiathos Mantoudi

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Skiathos Mantoudi är en bil och 2 passagerare.

Skiathos guide

Den grekiska ön Skiathos ligger i nordvästra delen av Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön i Magnesia på det grekiska fastlandet och väster om ön Skopelos. Öns kust präglas av vikar, uddar och halvöar. De södra och sydvästra delarna av ön är där de flesta städer är belägna eftersom terrängen är skonsammare än den mer robusta norra delen av ön. På en klar dag, är ön Skopelos väl synlig från Skiathos. Öns största stad ligger i nordöstra delen av ön och kallas också Skiathos.

En stor attraktion på ön är klostret bebådelsen, ibland kallad Evangelistria kloster, som är tillägnad Jungfru Maria och ligger på en sluttning ca 4 km norr om Skiathos stad. Klostret grundades 1794 och även om vissa av byggnaderna nu är ruiner, har kyrkan och logibyggnader restaurerats.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och höghastighetfärja till Thessaloniki, de andra öarna i Sporaderna, öarna i Kykladerna och till Kreta.