Färja från Skiathos till Mantoudi

Skiathos Mantoudi-rutten går mellan Sporaderna och Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Anes Ferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Skiathos Mantoudi-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Skiathos och Mantoudi

  • Anes Ferries
    • 7 avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Skiathos Mantoudi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Skiathos Mantoudi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Skiathos

Den grekiska ön Skiathos ligger i nordvästra delen av Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön i Magnesia på det grekiska fastlandet och väster om ön Skopelos. Öns kust präglas av vikar, uddar och halvöar. De södra och sydvästra delarna av ön är där de flesta städer är belägna eftersom terrängen är skonsammare än den mer robusta norra delen av ön. På en klar dag, är ön Skopelos väl synlig från Skiathos. Öns största stad ligger i nordöstra delen av ön och kallas också Skiathos.

En stor attraktion på ön är klostret bebådelsen, ibland kallad Evangelistria kloster, som är tillägnad Jungfru Maria och ligger på en sluttning ca 4 km norr om Skiathos stad. Klostret grundades 1794 och även om vissa av byggnaderna nu är ruiner, har kyrkan och logibyggnader restaurerats.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och höghastighetfärja till Thessaloniki, de andra öarna i Sporaderna, öarna i Kykladerna och till Kreta.