Methana
Egina
Färjor till Saroniska
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Methana - Egina är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Methana till Egina

Methana Egina-rutten går mellan Grekland och Saroniska och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Hellenic Seaways trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 35 minuter när Saronic Ferries servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 45 minuter.

Det finns totalt 7 linjer att välja på vecka om du vill åka Methana Egina-rutten mellan Grekland och Saroniska. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Saroniska
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Methana till Egina?

  Färjeresan från Methana till Egina tar ungefär 40m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Methana till Egina?

  Priserna för färjan mellan Methana - Egina varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 42 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Methana - Egina?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Methana och Egina, dessa är
  • Hellenic Seaways
  • Saronic Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Methana - Egina?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Methana - Egina, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Methana - Egina?

  Ja, mellan Methana - Egina kan du resan utan bil med
  • Hellenic Seaways
  • Saronic Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Methana - Egina?

  Ja, du kan resa med bil mellan Methana - Egina med
  • Hellenic Seaways
  • Saronic Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Methana - Egina?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Saronic Ferries
 • Vad är avståndet från Methana till Egina?

  Det är uppskattningsvis 9 sjömil mellan Methana och Egina.

Guide till Methana

Methana är en stad i Grekland och ligger på en vulkanisk halvö som är knuten till Peloponnesos, en stor halvö och geografisk region i södra Grekland. Stora delar av halvön är bergig med mycket buskar och gräsmark. Bergskedjan omfattar den centrala delen av halvön och har en liten ås i norr. Halvön har cirka 32 vulkaner. Klättring till den största kratern är en verkligt utmanande och en spännande upplevelse. Starta från Kameni Hora och följ stigen på en 25-minuters klättring till läppen av vulkanen. Kliv på nu fast röd lavaflöden och upplev utsikter från en annan värld av vilda svarta, röda och gröna klippor och vassa avgrunder. Sist men inte minst, insup atmosfären längs öns vulkaniska stränder - Nissaki Ayion Anaryiron, Limnionas och Vathy.

Methana är ansluten med färja till hamnen i Pireus, med en restid på ca 2 timmar. Méthana är också ansluten med färja till Poros, Egina, Hydra, Spetses och Hermione och med bärplansbåt till Poros, Egina, Hydra, Spetses, Hermione, Porto Heli, Tolo, Nafplion och Monemvasia.


Guide till Egina

Den grekiska ön Egina ligger i Saroniska ögruppen i Argo-Saroniska bukten. Närheten till Aten, vilket är ungefär 17 miles ifrån och gör det till en populär ö för besökare. Enligt myten, tog ön sitt namn från en nymf, dotter till flodguden Asopos, som Zeus förälskade sig i och tog med honom till ön. Från 1827 fram till 1829 var Aegina stad den tillfälliga huvudstaden i den nybildade grekiska staten. Det var under den period då guvernör Ioannis Kapodistrias hade imponerande neoklassiska herrgårdar byggda för att hysa hans högkvarter som idag är viktiga turistattraktioner.

I utkanten av Aegina stad hittar du charmiga små byar med ett distinkt traditionell karaktär, såsom Kypseli, Agii och Vagia samt organiserade turistorter som Agia Marina, Perdika, och Souvala.

Pireus är den närmaste hamnen till Egina med en överfart på cirka 40 minuter med Flying Dolphin och 75 minuter med vanlig färja. Egina är också omgiven av många mindre öar som Moni, Metopi, Diaportia, Lagouses, Kyra, Dorousa, Spalathonisi och Anonyma som kan nås med båt från hamnen i Egina.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.