Spetses till Porto Heli färja

Spetses Porto Heli rutten ansluter Saroniska med Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 28 gånger vecka med en resetid från ca 10 minuter.

Spetses Porto Heli seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Spetses till Porto Heli färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Saroniska till Grekland sida.

Spetses - Porto Heli färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 4 Avgångar per dag 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Spetses Porto Heli

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Spetses Porto Heli är en bil och 1 passagerare.

Spetses guide

Spetses är en grekisk ö i Saroniska ögruppen. Under antiken hette ön "Pityonissos" och "Pityousa" från det gamla grekiska ordet "Pitys", som betyder tall. Namnet "Spetses" kom från venetianarna som brukade kalla det "Isola di Spezzie" som betyder ön av aromer (kryddor). Öns största stad kallas också Spetses och är ovanlig i det att privata fordon inte är tillåtna inom stadens gräns. Därför promenerar de flesta människor, eller åker häst och vagn, motorcykel eller cyklar. Stränder närmast staden inkluderar Agios Mamas i centrum av staden; och Kaiki (tidigare College) strand 1 km till nordväst och Agia Marina 2 km söderut, som båda erbjuder vattensporter. Offentliga bussar kan tas för att nå stränderna längre bort. Dessa inkluderar stränderna i Zogeria, Agioi Anargiroi och Agia Paraskevi.

På medeltiden blomstrade öns handel och lokalbefolkningen konstruerade eleganta herrgårdar som står kvar än i dag. Spetses är också en populär helgdestination på grund av dess närhet till Aten.

Porto Heli guide

Ligger på den östra sidan av Peloponnesos i Grekland är Porto Heli en liten kuststad med stor hamn som ligger på Argolic viken. Hamnen är en frekvent förtöjning plats för fiskebåtar och båtar i sommar, vilket ger Porto Heli en kosmopolitisk atmosfär. Det finns ett par organiserade stränderna i Porto Heli men de flesta är små avskilda vikar som har en avkopplande atmosfär. Staden och omgivningarna är ett populärt resmål för familjer och får många besökare från Aten som har fritidshus där. Läget är bekvämt för resor till Ancient Epidauros Poros Ermioni Mykene och Nafplion. Från den lilla hamnen i Costa Nära Porto Heli det finns mycket frekventa båtar till ön Spetses.

Argolic viken är en avgrund av Egeiska havet utanför den östra kusten av Peloponnesos Grekland. Det är ca 50 km lång och 30 km bred med sin största hamn Nafplio beläget vid dess nordvästra ände. Vid ingången till bukten är ön Spetses. Denna klyfta och dess öar kombineras ibland med Saroniska bukten och Saroniska öarna med resultatet kallas Argo-Saroniska bukten och Argo-Saroniska öarna.