Färja från Skiathos till Glossa

Skiathos Glossa-rutten går mellan Sporaderna och Skopelos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Hellenic Seaways trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 15 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 13 gånger per vecka med en resetid från 30 min.

Det finns totalt 27 linjer att välja på vecka om du vill åka Skiathos Glossa-rutten mellan Sporaderna och Skopelos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Skiathos och Glossa

  • Hellenic Seaways
    • 14 avgångar per vecka 15 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 13 avgångar per vecka 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Skiathos Glossa

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Skiathos Glossa-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Skiathos

Den grekiska ön Skiathos ligger i nordvästra delen av Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön i Magnesia på det grekiska fastlandet och väster om ön Skopelos. Öns kust präglas av vikar, uddar och halvöar. De södra och sydvästra delarna av ön är där de flesta städer är belägna eftersom terrängen är skonsammare än den mer robusta norra delen av ön. På en klar dag, är ön Skopelos väl synlig från Skiathos. Öns största stad ligger i nordöstra delen av ön och kallas också Skiathos.

En stor attraktion på ön är klostret bebådelsen, ibland kallad Evangelistria kloster, som är tillägnad Jungfru Maria och ligger på en sluttning ca 4 km norr om Skiathos stad. Klostret grundades 1794 och även om vissa av byggnaderna nu är ruiner, har kyrkan och logibyggnader restaurerats.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och höghastighetfärja till Thessaloniki, de andra öarna i Sporaderna, öarna i Kykladerna och till Kreta.