Färja från Volos till Alonnisos

Volos Alonnisos-linjen går mellan Grekland och Sporaderna och trafikeras för tillfället av 3 rederier. SeaJets kör upp till 7 gånger vecka, Blue Star Ferries 14 gånger per vecka & Aegean Flying Dolphins kör upp till 6 gånger vecka.

Det är totalt 27 avgångar vecka på sträckan Volos Alonnisos mellan Grekland och Sporaderna ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Volos och Alonnisos

 • SeaJets
  • 7 avgångar per vecka 4 tim 5 min
  • Få pris
 • Blue Star Ferries
  • 14 avgångar per vecka 3 tim 15 min
  • Få pris
 • Aegean Flying Dolphins
  • 6 avgångar per vecka 3 tim 5 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Volos Alonnisos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Volos Alonnisos-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Volos

Den grekiska staden och hamnen i Volos ligger i Thessalien på det grekiska fastlandet och cirka 325 km norr om Aten och 215 km söder om Thessaloniki. Stadens hamn är regionens enda tillgång till havet och staden är huvudstad i Magnesiaregionen. Volos hamn är en av de nyaste hamnarna i Grekland där många av byggnader byggts efter 1955, när en jordbävning förstörde mycket av vad som var där innan. Universitetet i Thessalien ligger i staden som också är ett centrum för tillverkning, service och turism för regionen. Staden spelade en viktig roll i de olympiska spelen 2004 som sedan dess också har varit värd för andra idrottsevenemang som EM i friidrott. Staden var också värd för den 7:e internationella olympiaden för astronomi och astrofysik i juli och augusti 2013.

Staden anses vara en av de vackraste i Grekland och dess långa historia kan ses på byggnaderna. De många herrgårdarna, kommunala byggnaderna, museerna, tidiga industribyggnaderna och vackra kyrkorna samverkar alla till att göra Volos en plats värd att besöka.

Från stadens hamn avgår färjor till Skiathos, Alonissos, Glossa och Skopelos.

Guide till Alonnisos

Den grekiska ön Alonnisos är en del av Norra Sporadernas ögrupp, tillsammans med Skopelos (3 km västerut) och Skiathos, och är belägen i Egeiska havet. Ön har ett robust naturlandskap och är omgiven av små öar utspridda i skärgårdarna. Alonissos är en ö idealisk för besökare som vill varva ner och njuta av sköna promenader i av tallskogar, olivlundar och fruktträdgårdar. Ön är den mest avlägsna av Norra Sporadernas ögrupp, och är hem till National Marine Park i Norra Sporaderna, en tillflyktsort för sällsynta sjöfåglar, delfiner och munksälen, Monachus Monachus.

När du anländer till ön med färja kommer du att möta Patitíri, den pittoreska hamnen och huvudstaden på ön med dess vackra stenlagda vattnet som tog sitt namn från den vinpressar som används av lokalbefolkningen. Hora (eller Old Village) är den gamla huvudstaden på ön. Ett medeltida slott erbjuder svepande utsikt över havet, stenhus med perfekta innergårdar, smala stenlagda gator, tröskningsgolv och ett antal kyrkor som fattar essensen av en typisk grekisk ö-uppgörelse.

Från hamnen finns det färjot och bärbåttjänster från Patitiri till Volos, Agios Konstantinos och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros.