Santorini (Thira)
Aten (Rafina)
Färjor till Aten
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Rafina

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 6 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Rafina. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Golden Star Ferries & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Rafina.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Rafina

Färjor mellan Thira (Santorini) och Rafina avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 14:15. Överfarten tar ungefär 6h 5m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Rafina

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Rafina varierar oftast mellan 1232kr och 4777kr*. Genomsnittspriset är 2747kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Rafina är ca 934kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2585kr*. Genomsnittspriset för en bil är 6333kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Rafina och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 142.0 miles (228.5km) eller 123.4 sjömil mellan Thira (Santorini) och Rafina.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Rafina?

Ja, med Golden Star Ferries, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Rafina. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Rafina.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Rafina?

Ja, fotpassagerare kan resa med Golden Star Ferries, SeaJets mellan Thira (Santorini) och Rafina.

Santorini (Thira) till Aten (Rafina) färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kykladerna till Aten
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Athens (Rafina) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Golden Star Ferries & SeaJets
Genomsnittligt pris 2825 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 6
Genomsnittlig seglingstid 6h 5m
Första färjan 14:15
Avstånd 123 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thira till Rafina?

Färjeresan från Thira till Rafina tar ungefär 5h 32m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Thira till Rafina?

Priserna för färjan mellan Thira - Rafina varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 238 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Rafina?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Rafina, dessa är
 • SeaJets
 • Golden Star Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Rafina?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Rafina, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Thira - Rafina?

Ja, mellan Thira - Rafina kan du resan utan bil med
 • SeaJets
 • Golden Star Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Thira - Rafina?

Ja, du kan resa med bil mellan Thira - Rafina med
 • SeaJets
 • Golden Star Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Thira - Rafina?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
 • Golden Star Ferries

Vad är avståndet från Thira till Rafina?

Det är uppskattningsvis 123 sjömil mellan Thira och Rafina.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Aten (Rafina)

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Aten (Rafina)

Den grekiska Staden Rafina ligger på den östra kusten av regionen Attika, på kusten av Egeiska havet. Rafina ligger nära stadens av Artemida och Nea Makri och staden Aten, den grekiska huvudstaden, är ungefär 25 km västerut. Staden är ett populärt resmål för många atenare, som ofta kör till Rafina att äta på de fiskrestauranger som kantar stadens hamn. Dagens fångst kan setts på bäddar av is utanför varje restaurang. rik historia av Rafina, eller Arafinidon Alon som den hette under antiken, har sina rötter i förhistorisk tid och mer specifikt -Hellenic tider. Strax söder om Rafina, vid Askitario har arkeologer grävt en unik vas med en hund målad på den, som har anor från 2800 f.Kr. Nära hamnen finns ett bronsgjuteri har upptäckts och är en av de äldsta i Europa går tillbaka till 1800 f.Kr.

Efter hamnen i Pireus, är Rafina hamn den näst största i Attika. Färjetrafik från hamnen avgår till den södra delen av Evia och Kykladerna.


Onboard the ferries

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.