Färja från Mantoudi till Skiathos

Mantoudi Skiathos-rutten går mellan Grekland och Sporaderna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Anes Ferries. Färjor avgår upp till 8 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Mantoudi Skiathos-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Mantoudi och Skiathos

  • Anes Ferries
    • 8 avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Mantoudi Skiathos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Mantoudi Skiathos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Skiathos

Den grekiska ön Skiathos är en liten ö som ligger i Egeiska havet. Det är ca 12 km lång och 6 km bred med en total yta på cirka 50 kvm. Km. Det är den minsta av de bebodda Sporades öarna där de flesta av befolkningen bor längs den södra kusten där kullarna har mer mjuka backar. Den norra sidan av ön är mer kuperad och robust. Tallskogar täcker en stor del av de inre delarna av ön vilket gör det mycket grönare än de flesta andra grekiska öar i Medelhavet. De största städerna på ön är Skiathos stad och Koukounaries.

Skiathos har varit bebott sedan urminnes tider. Skiathos stad grundades i 6: e eller 7: e århundradena f.Kr. av Ioniansen. Under århundradena har ön blivit erövrad och innehas av en rad koloniserande civilisationer inklusive athenare spartan makedonier, romare, bysantiner venetianare och ottomanerna.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och hög hastighet färja till Thessaloniki de andra öarna i Sporaderna öarna i Kykladerna och till Kreta.