Karpathos
Symi
Färjor till Dodekanisos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Karpathos till Symi (Simi)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Karpathos och Symi (Simi). Sträckan mellan Karpathos och Symi (Simi) trafikeras av Blue Star Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Karpathos och Symi (Simi).

Tidtabeller Karpathos till Symi (Simi)

Färjor mellan Karpathos och Symi (Simi) avgår vanligtvis från Karpathos, ca 11:40. Överfarten tar ungefär 7h 45m.

Färjepriser mellan Karpathos och Symi (Simi)

Priserna på en överfast från Karpathos till Symi (Simi) varierar oftast mellan 704kr och 4099kr*. Genomsnittspriset är 1698kr*. De billigaste priserna mellan Karpathos och Symi (Simi) är ca 373kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 856kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3906kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Symi (Simi) och Karpathos?

Det är ungefär 80.3 miles (129.2km) eller 69.8 sjömil mellan Karpathos och Symi (Simi).

Kan jag resa med bil mellan Karpathos och Symi (Simi)?

Ja, med Blue Star Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Karpathos och Symi (Simi). Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Karpathos och Symi (Simi).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Karpathos och Symi (Simi)?

Ja, fotpassagerare kan resa med Blue Star Ferries mellan Karpathos och Symi (Simi).

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Karpathos - Symi (Simi) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 1
Operatörer Blue Star Ferries
Genomsnittligt pris 1150 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 7h 45m
Första färjan 11:40
Avstånd 69 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Karpathos till Symi?

Färjeresan från Karpathos till Symi tar ungefär 7h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Karpathos - Symi?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Karpathos och Symi, dessa är
  • Blue Star Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Karpathos - Symi?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Karpathos - Symi, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Karpathos

Karpathos är en grekisk ö som ligger i Dodekanesernas ögrupp i sydöstra egeiska havet. Det är den näst största av Dodekaneserna och dess avlägsna läge har resulterat i att ön har behållt många av sina seder, traditionell klädsel och dialect som mycket liknar de på den grekiska ön Kreta och Cypern.

Ön präglas av mäktiga berg i norr, bördiga fält i söder, och ett överflöd av vilda blommor på vintern och våren. Fantastiska stränder utan trängsel är ett signaturlandskap inbäddat mellan öns branta klippor. Stränderna i Karpathos kan delas in i fyra grupper: stränderna på östkusten är mindre och grusiga men utan blåst; stränderna i södra delen av ön, nära flygplatsen, har fin vit sand; sandstranden på västkusten är den mest utsatta för Meltemi och de är bara tillgängliga i låga vindförhållanden; stränderna i norra delen av ön är tillgängliga endast med båt och delvis med jeep.

Färjor från Karpathos avgår till hamnarna i Pireus, Rhodos, Heraklion, Milos, Anafi, Sitia, Santorini, Chalki och Kasos.


Guide till Symi

Den grekiska ön Symi ligger i södra Dodekaneserna norr om ön Rhodos och nära kusten i sydvästra Turkiet. ön är drygt 13 km norr till söder och ca 8 km öst till väst med en yta på cirka 70 kvm. Km. Symi är uppdelad i distinkta områden. Yialos är den viktigaste hamnen. Chorio som bokstavligt talat "by" är den översta staden. Pedi Bay är dalen nedanför Chorio söder om Yialos. Nimborios är bukten och avveckling av norr om Yialos. Det finns en liten bosättning på Marathounda och ett större kloster vid Panormitis. Runt ön finns det många gamla kyrkor och kloster som är värda att besöka. Kyrkan Constantinos och Eleni på södra sluttningarna av Vigla längs Panormitis vägen har trädgårdar, terrasser och en väl. här är oftast någon där i sommar. Klostret av ärkeängeln Mikael på Roukouniotis byggdes av riddarna av St John i den 14: e århundradet på ruinerna av en viktig kloster 5th århundradet vilket i sin tur byggdes på resterna av en förkristen tempel. Klostret Sotiris Megalos strax innan vägen ner till Panormitis är mycket pittoresk och har en fantastisk utsikt.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.