Färja från Ithaka till Patras

Ithaka Patras-rutten går mellan Joniska öarna och Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Kefalonian Lines. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 25 minuter.

Färjetrafiken på Ithaka Patras-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Ithaka och Patras

  • Kefalonian Lines
    • 7 avgångar per vecka 3 tim 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ithaka Patras

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ithaka Patras-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Patras

Den grekiska staden Patras ligger ca 215 km väster om Aten och är den regionala huvudstaden i västra Grekland, i de norra Peloponnesos. Besökare till staden bör börja sin utforskning från Aghiou Nikolaou (Ayiou Nikolaou), den mest kända gågatan i staden. Där kommer 192 steg leda till den gamla staden. En promenad runt sina kullerstensgator kommer att avslöja stora färgglada nyklassiska herrgårdar, som tjänar som en påminnelse om stadens ärorika förflutna. Besök sedan stadens medeltida slott, byggdes under andra hälften av 6: e talet på ruinerna av den antika Akropolis. Dess väggar bifoga en yta på ca 22 kvm Slottet består av en triangulär extern förening förstärkt med torn och vallar. Gå förbi de återstående byggnaderna, och ta i hisnande utsikt över staden.

Det finns flera platser runt Patras som hedrar den berömda grekiska poeten Kostis Palamas. Hans hus är det mest intressanta som finns i huset där han föddes. När han flyttade till Aten blev den plats där Serao familj (från Italien) bodde och där den italienska författaren Matilde Serao föddes. Idag inrymmer Kostis Palamas Institution. Den mest berömda staty av honom står vid Ypsila Alonia Square.