Färja från Volos till Skiathos

Volos Skiathos-linjen går mellan Grekland och Sporaderna och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Hellenic Seaways kör upp till 11 gånger vecka, Anes Ferries 7 gånger per vecka & Aegean Flying Dolphins kör upp till 6 gånger vecka.

Det är totalt 24 avgångar vecka på sträckan Volos Skiathos mellan Grekland och Sporaderna ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Volos och Skiathos

 • Hellenic Seaways
  • 11 avgångar per vecka 2 tim 25 min
  • Få pris
 • Anes Ferries
  • 7 avgångar per vecka 2 tim 45 min
  • Få pris
 • Aegean Flying Dolphins
  • 6 avgångar per vecka 1 timme 25 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Volos Skiathos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Volos Skiathos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Volos

Den grekiska staden och hamnen i Volos ligger i Thessalien på det grekiska fastlandet och cirka 325 km norr om Aten och 215 km söder om Thessaloniki. Stadens hamn är regionens enda tillgång till havet och staden är huvudstad i Magnesiaregionen. Volos hamn är en av de nyaste hamnarna i Grekland där många av byggnader byggts efter 1955, när en jordbävning förstörde mycket av vad som var där innan. Universitetet i Thessalien ligger i staden som också är ett centrum för tillverkning, service och turism för regionen. Staden spelade en viktig roll i de olympiska spelen 2004 som sedan dess också har varit värd för andra idrottsevenemang som EM i friidrott. Staden var också värd för den 7:e internationella olympiaden för astronomi och astrofysik i juli och augusti 2013.

Staden anses vara en av de vackraste i Grekland och dess långa historia kan ses på byggnaderna. De många herrgårdarna, kommunala byggnaderna, museerna, tidiga industribyggnaderna och vackra kyrkorna samverkar alla till att göra Volos en plats värd att besöka.

Från stadens hamn avgår färjor till Skiathos, Alonissos, Glossa och Skopelos.

Guide till Skiathos

Den grekiska ön Skiathos är en liten ö som ligger i Egeiska havet. Det är ca 12 km lång och 6 km bred med en total yta på cirka 50 kvm. Km. Det är den minsta av de bebodda Sporades öarna där de flesta av befolkningen bor längs den södra kusten där kullarna har mer mjuka backar. Den norra sidan av ön är mer kuperad och robust. Tallskogar täcker en stor del av de inre delarna av ön vilket gör det mycket grönare än de flesta andra grekiska öar i Medelhavet. De största städerna på ön är Skiathos stad och Koukounaries.

Skiathos har varit bebott sedan urminnes tider. Skiathos stad grundades i 6: e eller 7: e århundradena f.Kr. av Ioniansen. Under århundradena har ön blivit erövrad och innehas av en rad koloniserande civilisationer inklusive athenare spartan makedonier, romare, bysantiner venetianare och ottomanerna.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och hög hastighet färja till Thessaloniki de andra öarna i Sporaderna öarna i Kykladerna och till Kreta.