COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Volos - Skiathos är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Volos till Skiathos färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Sporaderna

Rederier som åker mellan Volos och Skiathos

  • 14 Sailings Weekly 1 hour 45 min
  • Get price
  • 10 Sailings Weekly 3 hr
  • Get price
  • 6 Sailings Weekly 1 hour 25 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 2 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Volos till Skiathos

 • "Bra båt, smidig resa, endast lite försenat"

  Båten (Express Skiathos) är modern och funktionell med massor av sittplatser, flera kaféer och rena toaletter. Punktligheten var ok, utresan endast ca 10 min sen men återresan ca 1 timme sen. Relativt smidig av/pålastning av bilar och människor - även när det var mycket folk,

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra present till mitt barnbarn"

  Bra resa. Speciellt med Flying cat!

  'Express Skiathos' travelled on Express Skiathos

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Volos till Skiathos

Volos Skiathos-linjen går mellan Grekland och Sporaderna och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Hellenic Seaways kör upp till 14 gånger vecka, Anes Ferries 10 gånger per vecka, Aegean Flying Dolphins 6 gånger per vecka & SeaJets kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 37 avgångar vecka på sträckan Volos Skiathos mellan Grekland och Sporaderna ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Volos

Den grekiska staden och hamnen i Volos ligger i Thessalien på det grekiska fastlandet och cirka 325 km norr om Aten och 215 km söder om Thessaloniki. Stadens hamn är regionens enda tillgång till havet och staden är huvudstad i Magnesiaregionen. Volos hamn är en av de nyaste hamnarna i Grekland där många av byggnader byggts efter 1955, när en jordbävning förstörde mycket av vad som var där innan. Universitetet i Thessalien ligger i staden som också är ett centrum för tillverkning, service och turism för regionen. Staden spelade en viktig roll i de olympiska spelen 2004 som sedan dess också har varit värd för andra idrottsevenemang som EM i friidrott. Staden var också värd för den 7:e internationella olympiaden för astronomi och astrofysik i juli och augusti 2013.

Staden anses vara en av de vackraste i Grekland och dess långa historia kan ses på byggnaderna. De många herrgårdarna, kommunala byggnaderna, museerna, tidiga industribyggnaderna och vackra kyrkorna samverkar alla till att göra Volos en plats värd att besöka.

Från stadens hamn avgår färjor till Skiathos, Alonissos, Glossa och Skopelos.


Guide till Skiathos

Den grekiska ön Skiathos är en liten ö som ligger i Egeiska havet. Det är ca 12 km lång och 6 km bred med en total yta på cirka 50 kvm. Km. Det är den minsta av de bebodda Sporades öarna där de flesta av befolkningen bor längs den södra kusten där kullarna har mer mjuka backar. Den norra sidan av ön är mer kuperad och robust. Tallskogar täcker en stor del av de inre delarna av ön vilket gör det mycket grönare än de flesta andra grekiska öar i Medelhavet. De största städerna på ön är Skiathos stad och Koukounaries.

Skiathos har varit bebott sedan urminnes tider. Skiathos stad grundades i 6: e eller 7: e århundradena f.Kr. av Ioniansen. Under århundradena har ön blivit erövrad och innehas av en rad koloniserande civilisationer inklusive athenare spartan makedonier, romare, bysantiner venetianare och ottomanerna.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och hög hastighet färja till Thessaloniki de andra öarna i Sporaderna öarna i Kykladerna och till Kreta.