COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Mantoudi - Alonnisos är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Sporaderna

Rederier som åker mellan Mantoudi och Alonnisos

    • 7 Sailings Weekly 2 hr 15 min
    • Get price
    • 6 Sailings Weekly 40 min
    • Get price

Färja från Mantoudi till Alonnisos

Mantoudi Alonnisos-rutten går mellan Grekland och Sporaderna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Anes Ferries trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 15 minuter när SeaJets servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 40 minuter.

Det finns totalt 13 linjer att välja på vecka om du vill åka Mantoudi Alonnisos-rutten mellan Grekland och Sporaderna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Alonnisos

Den grekiska ön Alonnisos är en del av Norra Sporadernas ögrupp, tillsammans med Skopelos (3 km västerut) och Skiathos, och är belägen i Egeiska havet. Ön har ett robust naturlandskap och är omgiven av små öar utspridda i skärgårdarna. Alonissos är en ö idealisk för besökare som vill varva ner och njuta av sköna promenader i av tallskogar, olivlundar och fruktträdgårdar. Ön är den mest avlägsna av Norra Sporadernas ögrupp, och är hem till National Marine Park i Norra Sporaderna, en tillflyktsort för sällsynta sjöfåglar, delfiner och munksälen, Monachus Monachus.

När du anländer till ön med färja kommer du att möta Patitíri, den pittoreska hamnen och huvudstaden på ön med dess vackra stenlagda vattnet som tog sitt namn från den vinpressar som används av lokalbefolkningen. Hora (eller Old Village) är den gamla huvudstaden på ön. Ett medeltida slott erbjuder svepande utsikt över havet, stenhus med perfekta innergårdar, smala stenlagda gator, tröskningsgolv och ett antal kyrkor som fattar essensen av en typisk grekisk ö-uppgörelse.

Från hamnen finns det färjot och bärbåttjänster från Patitiri till Volos, Agios Konstantinos och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros.