Karlovassi till Pireus färja

Karlovassi Pireus rutten ansluter Samos med Athen och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 6 timmar 45 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 7 tim 20 min.

Så det är kombinerat 8 överfarter som erbjuds vecka på Karlovassi Pireus rutten mellan Samos och Athen. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Karlovassi till Pireus färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Samos till Athen sida.

Karlovassi - Pireus färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 6 tim 45 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 6 Avgångar per vecka 7 tim 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Karlovassi Pireus

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Karlovassi Pireus är en bil och 2 passagerare.

Karlovassi guide

Karlovassi är en stad på den grekiska ön Samos i nordegeiska havet. Staden ligger på norra sidan av ön och har en lång och rik historia inom näringsliv och kultur. Fram till början av 2000-talet var staden känd för sin garveri- och tobakstillverkning. I staden visar garverimuseet den långa traditionen av stadens garveri som går tillbaka till antiken. Museet visar de verktyg och metoder för läderbearbetning och visar besökarna var dussintals garverier var belägna i Samos under 2000-talet. Arkitektoniskt, har staden många fantastiska neoklassiska herrgårdar som kan ses tillsammans med resterna av de stora stenfabrikerna.

Då Karlovassi också är en ganska stor hamn finns det gott om färjeförbindelser till andra öar och till det grekiska fastlandet. Destinationer tillgängliga från Karlovassi inkluderar Pireus, Chios, Fournoi, Agios Kirikos, Evdilos, Syros och Kavala.

Pireus guide

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.














Undo edits