Vathi till Pireus färja

Vathi Pireus rutten ansluter Samos med Athen och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 7 timmar 20 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 11 tim 30 min.

Så det är kombinerat 4 överfarter som erbjuds vecka på Vathi Pireus rutten mellan Samos och Athen. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Vathi till Pireus färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Samos till Athen sida.

Vathi - Pireus färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 1 Avgång per vecka 7 tim 20 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 3 Avgångar per vecka 11 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Vathi Pireus

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Vathi Pireus är en bil och 1 passagerare.

Vathi guide

Staden Vathi ligger på den grekiska ön Samos, som ligger i norra Egeiska havet, och är öns största stad och huvudstad. Staden byggdes runt en stor bukt och är full av egeisk färg och atmosfär. Turismen är stadens största inkomstkälla. Staden har också en av tre hamnar på ön och är beläget i centrum av den östra delen av viken som också kallas Vathi. Limin Vatheos eller Kato Vathi, som lokalbefolkningen kallar den, är den mest livliga plats på ön, särskilt under sommarens turistsäsong. Det har hittats många arkeologiska fynd på ön som bär vittnesbörd om öns förflutna. Populär bland turister är den historiska kyrkan Agios Spyridon, den byggnad som inrymt parlamentet, rådhuset och det arkeologiska och bysantinska museet som är alla bevis på öns historiska förflutna.

Från stadens hamn går färjor till det grekiska fastlandet och till många andra grekiska öar med konventionella och höghastighetsfärjor. Destinationer inkluderar Pireus, Icaria, Chios, Mytiline, Kykladerna, Nordegeiska öarna och Tolvöarna.

Pireus guide

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits