Chios till Cesme färja

Chios Cesme rutten ansluter Egeiska öarna med Turkiet och körs för tillfället av 2 rederier. Ertürk Lines service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 20 minuter när Turyol servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 35 min.

Så det är kombinerat 28 överfarter som erbjuds vecka på Chios Cesme rutten mellan Egeiska öarna och Turkiet. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Chios - Cesme färjerederier

  • Ertürk Lines
    • 7 Avgångar per vecka 20 min
    • Få pris
  • Turyol
    • 3 Avgångar per dag 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Chios Cesme

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Chios Cesme är en bil och 2 passagerare.

Chios guide

Chios är den femte största av de grekiska öarna i Egeiska havet och ligger cirka 7 km utanför den anatoliska kusten och separeras från Turkiet av Chios Strait. Chios stad är uppbyggd kring den gamla hamnen och det medeltida slottet, som byggdes under venetianskt och ottomanskt styre, med några lämningar som hittats och daterats till 2000 f Kr. Besöksattraktioner värda ett besök på ön är bl.a. Chios bysantinska museum, det arkeologiska museet i Chios, dess medeltida byar och 1100-talsklostret Nea Moni, som finns på UNESCO: s världsarvslista.

Chios är en bergig ö. Några dalar bildas i södra och östra delarna av ön. Pelineo Mountain ger utsikt över den norra delen av ön, med den högsta toppen, Profitis Helias, på 1,297 m. Ön är känd för sina pittoreska landskap och för sitt medelhavsklimat, med milda vintrar och låg nederbörd på sommaren.

Chios, och de övriga öarna i östra Egeiska havet, är generellt förbundna till hamnarna i Pireus och Rafina, Kykladerna inklusive Syros, Tinos, Mykonos och Andros och även till ön Rhodos. Din resa till och från ön kommer att vara antingen med vanlig färja eller Highspeed färja med restider på mellan 5 1/2 timmar och 9 1/2 timmar beroende på rederiet och resväg.

Cesme guide

Cesme är en kuststad och hamnen är belägen i den västra delen av Izmir i Turkiet. Namnet Cesme betyder fontän på turkiska. Namnet kommer från de många källorna runt området under den 1800- och 1900-talet och är en av de mest populära semesterorterna i Turkiet med sina rena sandstränder, klarblått hav, fiskrestauranger och ett härligt klimat. I centrum av staden finns en 1400-tals Genua fästning som restaurerades av ottomanerna på 1600-talet. Den Caravanserai angränsande fästningen byggdes av Suleyman på 1600-talet, och omvandlades till ett hotell under restaureringen av Hagios Haralamboskyrkan och som Amir Caka konstgalleri på 1900-talet. Besökare till staden kan ta en båttur för att besöka de många öarna i närheten av Çesme. För nattugglor, har staden många diskotek, barer och kaféer att njuta av.