COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Chios - Cesme är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Egeiska öarna till Turkiet

Rederier som åker mellan Chios och Cesme

    • 7 Sailings Weekly 20 min
    • Get price
    • 3 Sailings Daily 35 min
    • Get price

Färja från Chios till Cesme

Chios Cesme-rutten går mellan Egeiska öarna och Turkiet och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Ertürk Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 20 minuter när Turyol servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 35 minuter.

Det finns totalt 28 linjer att välja på vecka om du vill åka Chios Cesme-rutten mellan Egeiska öarna och Turkiet. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Chios

Chios är den femte största av de grekiska öarna i Egeiska havet och ligger cirka 7 km utanför den anatoliska kusten och separeras från Turkiet av Chios Strait. Chios stad är uppbyggd kring den gamla hamnen och det medeltida slottet, som byggdes under venetianskt och ottomanskt styre, med några lämningar som hittats och daterats till 2000 f Kr. Besöksattraktioner värda ett besök på ön är bl.a. Chios bysantinska museum, det arkeologiska museet i Chios, dess medeltida byar och 1100-talsklostret Nea Moni, som finns på UNESCO: s världsarvslista.

Chios är en bergig ö. Några dalar bildas i södra och östra delarna av ön. Pelineo Mountain ger utsikt över den norra delen av ön, med den högsta toppen, Profitis Helias, på 1,297 m. Ön är känd för sina pittoreska landskap och för sitt medelhavsklimat, med milda vintrar och låg nederbörd på sommaren.

Chios, och de övriga öarna i östra Egeiska havet, är generellt förbundna till hamnarna i Pireus och Rafina, Kykladerna inklusive Syros, Tinos, Mykonos och Andros och även till ön Rhodos. Din resa till och från ön kommer att vara antingen med vanlig färja eller Highspeed färja med restider på mellan 5 1/2 timmar och 9 1/2 timmar beroende på rederiet och resväg.


Guide till Cesme

Cesme är en kuststad och hamnen är belägen i den västra delen av Izmir i Turkiet. Namnet Cesme betyder fontän på turkiska. Namnet kommer från de många källorna runt området under den 1800- och 1900-talet och är en av de mest populära semesterorterna i Turkiet med sina rena sandstränder, klarblått hav, fiskrestauranger och ett härligt klimat. I centrum av staden finns en 1400-tals Genua fästning som restaurerades av ottomanerna på 1600-talet. Den Caravanserai angränsande fästningen byggdes av Suleyman på 1600-talet, och omvandlades till ett hotell under restaureringen av Hagios Haralamboskyrkan och som Amir Caka konstgalleri på 1900-talet. Besökare till staden kan ta en båttur för att besöka de många öarna i närheten av Çesme. För nattugglor, har staden många diskotek, barer och kaféer att njuta av.