Poros
Methana
Färjor till Grekland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färja Poros Methana

Poros Methana-rutten går mellan Saroniska och Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Saronic Ferries. Färjor avgår upp till 3 gånger vecka med en resetid på ca 20 minuter.

Färjetrafiken på Poros Methana-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Saroniska till Grekland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Poros till Methana?

Färjeresan från Poros till Methana tar ungefär 20m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Poros till Methana?

Priserna för färjan mellan Poros - Methana varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 10 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Poros - Methana?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Poros och Methana, dessa är
  • Saronic Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Poros - Methana?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Poros - Methana, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Poros - Methana?

Ja, mellan Poros - Methana kan du resan utan bil med
  • Saronic Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Poros - Methana?

Ja, du kan resa med bil mellan Poros - Methana med
  • Saronic Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Poros - Methana?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Saronic Ferries

Vad är avståndet från Poros till Methana?

Det är uppskattningsvis 5 sjömil mellan Poros och Methana.

Guide till Poros

Poros är en liten stad belägen på den grekiska ön Kefalonia som tillhör den Joniska ögruppen. Staden är i huvudsak uppdelad i tre delar. Poros port har ett par barer och tavernor och har anslutning till Kyllini i Peloponnesosområdet på det grekiska fastlandet. Under sommaren går färjor också till Zakynthos. Bortom hamnen finns stadens strand som har ett torg omgivet av tavernor och många av de affärer och tjänster som finns i de flesta städer. Slutligen är Aragia det tredje området, som är skiljt från centrum av Poros av Vohinasfloden. Poros är en bra plats för promenader och vandring och stränderna är i allmänhet inte fullproppade med folk. Eftersom det inte är känt som en sofistikerad semesterort, går utvecklingen långsamt med en traditionell grekisk "känsla", som har fördelen av besökarna inte behöva betala höga priser. Vandrare kan njuta av vandring till det äldsta klostret på Kefalonia. Promenera i ca 3 km längs stranden i nord-västlig riktning, följ stigen upp på berget till Atros. Stigen slutar vid klostret av Jungfru Maria, på toppen av en 500 meter hög kulle. Utsikten från toppen är helt fantastisk.


Guide till Methana

Den grekiska staden Methana ligger på halvön Methana med sina två branta vulkaniska sluttningar. Halvön är helt av vulkaniskt ursprung och innehåller över 30 vulkanutbrott centrum. Det sista vulkanutbrottet inträffade nära nuvarande Kameni Chora i 230 BC och en undervattens vulkan fick utbrott under 1700. Kända författare som Ovidius Strabo och Pausanias rapporterade förra vulkanutbrottet på Methana. Halvön är den nordvästra mesta av bågen av de Egeiska öarna varav de aktiva vulkaniska områden är Methana Milos Santorini och Nisyros.

Methana är ansluten med färja till hamnen i Pireus med en överfart på ca 2 timmar. Methana är också ansluten med färja till Poros Egina Hydra Spetses och Hermione och med bärplansbåt för Poros Egina Hydra Spetses Hermione Porto Heli Tolo Nafplion och Monemvasia.


Poros till Methana Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 10/06/2024 och 2024-06-16


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Saronic Ferries 13:30 13:55 25 minuter Ons, Tors, Fre
Saronic Ferries 13:45 14:10 25 minuter Lör
Saronic Ferries 15:15 15:45 30 minuter Mån
Saronic Ferries 15:30 15:55 25 minuter Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.