Boka en färja från/till Paxi

Paxi färjehamn i Joniska öarna förbinder Igoumenitsa i Grekland med möjlighet att välja mellan upp till 7 överfarter per vecka. Restiden för Paxi till Igoumenitsa överfarten är 1 timme 30 minuter och trafikkeras av Kerkyra Lines.

Paxi hamnkarta

Klicka här för karta

Paxi färjetjänster

 • Kerkyra Lines
  • 7 avgångar per vecka 1 timme 30 min
  • Få pris

Guide till Paxi

Paxi är en ö i Grekland, i Joniska havet. I den grekiska mytologin Poseidon skapade ön med slående Korfu med sin treudd, så att han och hustrun Amphitrite kan ha lite lugn och ro.
Även eventuellt bebodd från förhistorisk tid, är Phoenecians traditionellt anses ha varit de första bosättarna på Paxi. Namnet tros komma från Pax vilket innebar skiffer på deras språk.
Romarna styrde ön från 2: a århundradet f.Kr., och under den bysantinska perioden och medeltid var det ständigt attackerad av pirater. Efter olika härskare och Crusaders hade gått igenom var ön fattats av venetianarna i slutet av det 14th århundradet.
Under Napoleonkrigen Joniska öarna togs av den franska, en rysk-turkiska alliansen och slutligen av britterna, som etablerade Joniska unionen 1815. År 1864, tillsammans med resten av Heptanese var Paxi avträddes till den grekiska staten.

Så här hittar du till Paxi hamn

 • Paxi hamnadress

  Gaios, Paxi, Joniska öarna, Grekland

 • Paxi övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Paxi färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Paxi övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!