Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Albanien

Albanien är en land i sydöstra Europa med en kust i Joniska och Adriatiska havet. Landet har gränser med Makedonien, Kosovo, Montenegro samt Grekland, och vid det smalaste stället av Joniska havet är italiens västkust mindre än 50 mil ifrån östra Albanien.

Framgående från en turbulent historia har moderna Albanien nyligen upplevt en snabb tillväxt i turism samt utländsk investering, och nuförtiden är det vanligt att det rekommenderas som en av de bästa turist destinationerna i området.

Albanien har två huvud färjeportar, i Durres i norra landet samt i Vlora i södern. Det går färjor året runt och frekvent går det färjetjänster från olika portar vid den italienska kusten sammanbindande toppen, mitten samt botten av Albanien. Flesta delen av korsningarna är på Bari Durres rutten.

Under de senaste åren har albaniens vägnät genomgått signifikanta förbättringar, och alla storstäder samt färjeportar är nu anslutna med nybyggda eller väl skötta vägar. Dock är ännu några landliga ställen utan asfalterade vägar.

Albanien är hem för en rikedom av arkeologiska arv som spanner över illyrerna, grekerna, romanerna och osmanska tidevarvet. Till populära platser hör Rozafa slottet, som ser över staden Shkodra, och Butrints romerska samt grekiska ruiner, nära Saranda. Butrint är en av tre av UNESCOS världs arv platser i Albanien ( de andra är Gjirokastër samt Berat), vilket har klassifierats som att ha en världsomfattade kulturell betydelse.

Huvudstaden Tirana ligger ca. 16 mil öster om färjeporten Durres, och ståtar med ett pulserade nattliv av klubbar, barer samt restauranger inkluderande "Sky Tower Rotating Bar". Det finns också massor att göra under dagen, eftersom staden är hem för landets national historiska museum, national arkeologiska museum och national konst galleriet, plus flere olika kulturella samt historiska attraktioner.

Albanien är också populärt på grund av dets vackra, ofördärvade sträder och dess fantastiska panoramavyer. I synnerhet albanska rivieran erbjuder härliga sandiga stränder, hisnande solnedgångar och autentiska traditionella skaldjursrätter. På annat håll erbjuder landets klippia berg och spektakulära sjöar vandrings äventyr, och i norra delen av landet liger national parken och den vackra Valbona floden.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Grandi Navi Veloci
  • Få pris
 • Adria Ferries
  • Få pris
 • Ventouris Ferries
  • Få pris
 • A-Ships Management S.A
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Rutter och hamnar i Albanien