COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Albanien

Albanien är en land i sydöstra Europa med en kust i Joniska och Adriatiska havet. Landet har gränser med Makedonien, Kosovo, Montenegro samt Grekland, och vid det smalaste stället av Joniska havet är italiens västkust mindre än 50 mil ifrån östra Albanien.

Framgående från en turbulent historia har moderna Albanien nyligen upplevt en snabb tillväxt i turism samt utländsk investering, och nuförtiden är det vanligt att det rekommenderas som en av de bästa turist destinationerna i området.

Albanien har två huvud färjeportar, i Durres i norra landet samt i Vlora i södern. Det går färjor året runt och frekvent går det färjetjänster från olika portar vid den italienska kusten sammanbindande toppen, mitten samt botten av Albanien. Flesta delen av korsningarna är på Bari Durres rutten.

Under de senaste åren har albaniens vägnät genomgått signifikanta förbättringar, och alla storstäder samt färjeportar är nu anslutna med nybyggda eller väl skötta vägar. Dock är ännu några landliga ställen utan asfalterade vägar.

Albanien är hem för en rikedom av arkeologiska arv som spanner över illyrerna, grekerna, romanerna och osmanska tidevarvet. Till populära platser hör Rozafa slottet, som ser över staden Shkodra, och Butrints romerska samt grekiska ruiner, nära Saranda. Butrint är en av tre av UNESCOS världs arv platser i Albanien ( de andra är Gjirokastër samt Berat), vilket har klassifierats som att ha en världsomfattade kulturell betydelse.

Huvudstaden Tirana ligger ca. 16 mil öster om färjeporten Durres, och ståtar med ett pulserade nattliv av klubbar, barer samt restauranger inkluderande "Sky Tower Rotating Bar". Det finns också massor att göra under dagen, eftersom staden är hem för landets national historiska museum, national arkeologiska museum och national konst galleriet, plus flere olika kulturella samt historiska attraktioner.

Albanien är också populärt på grund av dets vackra, ofördärvade sträder och dess fantastiska panoramavyer. I synnerhet albanska rivieran erbjuder härliga sandiga stränder, hisnande solnedgångar och autentiska traditionella skaldjursrätter. På annat håll erbjuder landets klippia berg och spektakulära sjöar vandrings äventyr, och i norra delen av landet liger national parken och den vackra Valbona floden.

Populära färjerederier

  • 18 avgångar per vecka 30 min
  • Få pris
  • 18 avgångar per vecka 1 timme 35 min
  • Få pris
  • 7 avgångar per vecka 5 tim 30 min
  • Få pris
  • 6 avgångar per vecka 9 tim 45 min
  • Få pris

Albanien recension

 • "Älskar denna färjan!"

  Jag var ombord i mer än 10 månader som 3: e ingenjör och verkligen haft min vistelse. Hoppas att få komma tillbaka ombord snart igen!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vår semester började ombord"

  Färjan var magnifk och mer än bara en färja. Baren hade en bra atomsfär. Utsides hytt var värt sitt pris.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Hela upplevelsen var bra, var lite förseningar dock.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Underbart sätt att anlända på Sicilien"

  Vi åkte från Neapel till Palermo. Vi hade insides hytt för två personer rätt så långt ner. Vi var oroliga om vi skulle höra motorerna hela tiden men det gjorde vi inte. Det enda vi hörde var vågorna. Sängarna var verkligen sköna och hela hytten var ren och fräsch. Badrummet också. Maten var också bra. Wifi fungerade dock inte. Det var lite tråkigt. Men det gjorde inte oss så mycket. Vi anlände en timme för tidigt, Det var överlag en bra resa.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Albanien