Jämför färjor från Italien till Albanien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Om Italien

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Albanien

Albanien är ett litet land i sydöstra Eropa, ca. 72 kilometer från Italien längs med Otrantosundet.

Efter att ha nyligen tagit ut sig från en svår kommunistisk regim har Albanien blivit en högt önskvärd semester plats, tack vare dess slående bergslandskap, fascinerande arkeologiska platser och vackra stränder.

Huvudstaden Tirana är en pulserande stad med ljust färgade byggnader och pittoreska torg fransade av träd och berg. En av de äldsta städerna i landet, Berat, har nyligen laggts till på UNESCOS världsarvs lista tack vare dess osmanska arkitektur ach intakt slot, så det finns många lockande kulturella sevärdheter.

Albanska kustlinjen sträcker sig från Adriatiska havet till Joniska havet, vilket gör att landet är tillgängligt från både norra samt södra italienska portarna. Det finns många färjebolag som erbjuder övernattnings seglingar, vilket kan vara mer värd att boka e bekväm hytt.

Färjor från Italien till Albanien

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.